24 tantermes új iskola épült Izsákon

2017.03.30.

Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb oktatási beruházásának számít az új iskola Izsákon. A fejlesztésnek köszönhetően az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületben működik.

Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár korábban elmondta, „A köznevelési létesítmény korszerűsítése hozzájárul a fiatalok egészséges szellemi és testi fejlődéséhez, a helyi közösségek megtartásához, gyarapodásához”.

Az új iskola közel 4,5 milliárd forint költségvetési forrásból épült 24 tanteremmel, egy 1350 m2 alapterületű tornateremmel, az ezekhez kapcsolódó igazgatási és kiszolgáló helyiségekkel, saját parkolóval.

Boros Anita beszédében kiemelte: „Az új iskola a korszerű technológiának köszönhetően színvonalas körülményeket biztosít a diákok számára a mindennapi oktatáshoz és sportoláshoz. Bízunk abban, hogy a program keretében megépült létesítmény általános iskolások számos felnövekvő generációját szolgálja ki.”

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósult meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

24 tantermes új iskola épült Izsákon
vissza a hírekhez
24 tantermes új iskola épült Izsákon