Vissza

3,5 tonna adomány indult Győrből Erdélybe

2016-09-28 Hírek

3,5 tonna adomány indult Győrből Erdélybe

Egy teherautónyi ruhát, tartós élelmiszert és játékokat indítottak útjára a Böjte Csaba által vezetett erdélyi Dévai Szent Ferenc Alapítvány megsegítésére most szombaton Győrből. A győriek által is felajánlott adományokat a West Hungária Bau Kft. segítségével juttatják el az 500 kilométerre lévő Dévára, Nagyváradra és Nagyszalontára, ahol rászoruló gyerekeknek osztják szét.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Böjte Csaba alapításával 2002-ben jött létre, elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására. Céljaik között szerepel a rászoruló gyermekek érdekképviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, a gyermekvédelem és a nevelés is. Az alapítvány segítséget nyújt a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, beiskoláztatásában, pályaválasztásában, szakmai képzésében, valamint számukra megfelelő munkahelyek létrehozásában. A 3,5 tonnányi adományt Szíjártó Éva szervezésében gyűjtötték össze a győriek az árváknak. A kezdeményezés mellé állt a West Hungária Bau Kft. (WHB) is.

Az elmúlt években a WHB Cégcsoportnál kiemelt fontosságúvá vált, hogy támogassák a társadalom rászoruló rétegeit, a jövő generációjának nevelését. Tanterem felújítások mellett számos, gyermekeket megsegítő szervezet munkáját is támogatták különféle adományokkal. Ezért is döntöttek úgy, hogy a mostani gyűjtés mellé állnak, és segítenek az 3500 kiló adomány 500 kilométerre történő elszállításában.