Vissza

A műemlék-specialista

2015-04-10 Hírek

A műemlék-specialista

A West Hungária Bau Kft. az elmúlt 18 évben hazánk egyik legmeghatározóbb magyar tulajdonú építőipari cégévé nőtte ki magát, amit egyrészt a cégcsoport szinten tavaly 30 milliárd forintot meghaladó nettó árbevétel, másrészt a 35 jelenleg futó projekt igazol. A generál kivitelezésen belül különösen látványos a cégnek nemzeti értékeink megóvásában, a műemléki létesítmények, épültek felújításában vállalt szerepe. A West Hungária Bau Kft. Műemléki Divíziójához olyan országos hírű beruházások fűződnek, mint a budapesti Várkert Bazár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Magyarság háza, a Magyar Energetikai Hivatal,vagy szűkebb pátriánkból a mosonmagyaróvári Futura és a győri Lloyd Palota teljes rekonstrukciója.

A referenciaként szolgáló sikertörténetek az idei évben is újabb megbízásokat hoztak a Paár Attila ügyvezető igazgató nevével fémjelzett csoport számára, hiszen jelenleg is dolgoznak a Keszthelyi Festetics Kastélyszálló és a Szegedi Dóm felújítását és nemrég nyerték el az ozorai Pipo Kastély felújítását is.  

A Hétköznapok és ünnepek egy hercegi kastélyban - A keszthelyi Festetics-kastély évszázadai című projekt februárban indult és ezzel egy időben kezdődött el a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum több mint kétmilliárd forintos fejlesztési programja. A Festetics –kastély fejlesztés legjelentősebb része az Amazon-szálló, a köznyelvben tiszti épületként is emlegetett épület teljes renoválása. Az erősen leromlott műemléképületnek csupán a fő homlokzatát tartjuk majd meg, minden más része megújul – tudtuk meg Lukács Zsanettől, a West Hungária Bau Kft. kommunikációs vezetőjétől. Kicseréljük a teljes födémszerkezetet és tetőt, a nyílászárókat, hogy a turisztikai hasznosítást követően korhű állapotban, régi pompájában láthassák a látogatók. A kastélyépület területén belső felújítási munkálatokon dolgozunk, ahol irodák és egyéb helyiségek kialakításával járulunk hozzá a kastély rekonstrukciójának munkálataihoz. – tette még hozzá Lukács Zsanett. - Talán még a keszthelyinél is nagyobb szakmai és közfigyelem övezi a Szegedi Dóm felújítását. Magyarország egyik legszebb bazilikája a WHB közreműködésével egy kétmilliárdos projekt keretében kívül-belül megújul, az altemplomban pedig zarándokfogadó központot alakítunk ki.

-A műemlék jellegű kivitelezési munkákat nem csak épületegyütteseken, templomokon, régi polgári köz és iskolaépületek külső és belső felújításaiban és kiegészítéseiben végzi a cég, hanem olyan közterek megépítése is a referenciáink között található, mint például a győri Széchenyi tér vagy a Dunakapu tér is – egészítette ki Lukács Zsanett.

- Sikeres hazai teljesítéseink után több megkeresést kaptunk mind romániai, mind pedig oroszországi területekről egyaránt és bízunk abban, hogy jó minőségű munkánk eredményeként a jövőben külföldi területeken is bizonyíthatjuk, maradandót alkotunk a jövő nemzedéke számára.

Forrás: Győr plusz újság - 2015.04.10.