A világ legjobb versenyhelyszínét a WHB építette!

2017.12.22.
A 2017-es budapesti úszó világbajnokság még hónapokkal az esemény, a nagyszabású záróünnepség után is hallat magáról; most éppen hatalmas nemzetközi elismerést kapott. Az International Sports Awards (ISA) ugyanis a Dunán felállított óriás-ugrótoronynak ítélte az év legjobb versenyhelyszínének járó díjat.
A Parlamenttel szemben, a budai alsó rakparton építettük fel a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság óriás ugrótornyát. A kivitelezés alatt az úgynevezett Jet Grouting alapozási technológiát használtuk. Az ezzel a különleges fúrásos, talajszerkezetet betonnal összekeverő technológiával készült alapra összesen 600 tonna súlyú, 153 elemből álló vasbeton szerkezetet helyeztek el. A végeredmény a budai alsó rakparton, a Parlamenttel szemben egy 17 méter széles, 47 méter hosszú, 1.000 és 2.000 mm átmérőjű fúrt, zagy megtámasztással készített vasbeton cölöpökön álló, oldalain lábazati kőszórással, uszadékfogó-terelő szerkezettel ellátott vasbeton platform lett. Erre épült rá a vizes vb-hez szükséges 34,5 méter magas ideiglenes műugrótorony.
A világ legjobb versenyhelyszínét a WHB építette!A világ legjobb versenyhelyszínét a WHB építette!A világ legjobb versenyhelyszínét a WHB építette!A világ legjobb versenyhelyszínét a WHB építette!
vissza a hírekhez
A világ legjobb versenyhelyszínét a WHB építette!