Vissza

Amerikai kipufogóalkatrész-gyárat adtak át Oroszlányban

2015-10-02 Hírek

Amerikai kipufogóalkatrész-gyárat adtak át Oroszlányban

A BorgWarner 25 000 négyzetméteres üzeme a teljes kapacitás elérésekor 600-700 munkatárssal dolgozik majd. Az új gyár felépítése és a már itt lévő turbófelöltő üzem bővítése összesen 9 milliárd forintos beruházás. A fejlesztésekhez a társaság egyedi kormánydöntés alapján 850 millió forintos támogatást kapott.

Brady Ericson, a BorgWarner Emission Systems elnök vezérigazgatója elmondta: 40 hónap alatt ez a cégcsoport hatodik új üzeme és további egységeket terveznek. A kipufogó-alkatrész gyár igazgatója, Sosna Ágnes szólt arról, hogy a 15 ezer négyzetméteres gyártóterület mellett 10 ezer négyzetméteren logisztikai és kiszolgáló létesítmények kaptak helyet.

A gyár alapkövét egy évvel ezelőtt tették le Szijjártó Péter jelenlétében. A külgazdasági és külügyminiszter akkori beszédében elmondta, hogy az új gyár felépítése és a már Oroszlányban lévő turbófelöltő gyár bővítése összesen 9 milliárd forintos beruházás. A fejlesztésekhez a társaság egyedi kormánydöntés alapján 850 millió forintos támogatást kapott. A BorgWarner a két üzemben összesen 400 új munkahely létesítését vállalta.

Forrás: http://www.hirado.hu/2015/10/02/amerikai-kipufogoalkatresz-gyarat-adtak-at-oroszlanyban/#