Vissza

Bővül a győri Audi-iskola

2015-09-22 Hírek

Bővül a győri Audi-iskola

Befejeződött az Audi Hungaria Iskola felújításának első üteme Győrben, 2017 szeptemberére bővül az oktatási struktúra az intézményben.

Az új iskolaépületek határidőre történő átadásával első mérföldkövéhez érkezett a győri Audi Hungaria Iskola bővítése: 453 tanuló kezdhette meg az új tanévet. 2017-ig egy új, modern iskolaközpont épül fel Győrben, ahol 650 diák tanulhat a jövőben.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár a keddi ünnepségen azt mondta, a legfontosabb cél, hogy mosolygós és boldog gyermekeket láthassunk az iskolákban is, ezért a kormány számára fontos minden olyan beruházás, amely együttműködés révén tud jót hozzátenni a hazai iskolarendszerhez.   

Közölte: a mostani fejlesztés jó bizonyítéka annak a jól működő együttműködésnek, amely a kormány és a gazdasági szereplők között jött létre az elmúlt években. Hozzátette, hogy a kormány számára minden olyan fejlesztés kiemelten fontos, amely tartalmában és minőségében erősíti a hazai közoktatási rendszert.    
   
A politikus elmondta, hogy a több szakaszból álló fejlesztés ötmilliárd forintos költségéhez az Európai Unió és a magyar állam 1,2 milliárd forinttal járult hozzá. 

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere egyedülállónak nevezte a német Audi cég oktatásfejlesztő tevékenységét. Azt mondta, hogy sehol Európában nem hozott még létre az óvodától a 12. osztályig tartó nevelési struktúrát az Audi AG. Hozzátette, a vállalat ezzel új színt hozott az országba, a városba, ahol egyedülálló módon tud találkozni a német kultúra a magyar kultúrával. A fejlesztést a győri önkormányzat 300 millió forinttal támogatta.

„Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyártója és az egyik legmodernebb járműgyártó vállalat a konszernen belül. „A haladás technikája" mottónk jegyében fontosnak tartjuk, hogy a fiatalokat már egészen kisgyermekkortól, az általános iskolai képzés kezdetétől támogassuk" - mondta Prof. h.c. Thomas Sigi, az AUDI AG személy- és szociális ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. „Az Audi Hungaria Iskola alapításával fontos lépést tettünk ennek érdekében" - tette hozzá.

Helmut Seiler, az Audi Hungaria Iskola főigazgatója elmondta, hogy az intézmény 2010 szeptemberében kezdte meg működését 58 diákkal, az idei tanévet 453 tanulóval indították. 2013-ban a német külügyminisztérium külföldi német iskolaként ismerte el a kéttannyelvű oktatási intézményt, amellyel Magyarországon háromra nőtt a német iskolák száma.     ....folytatódik...

Forrás: http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/bovul_a_gyori_audi-iskola_-_ovodatol_a_12_evfolyam_vegeig_lesz_oktatas/2446152/