Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!

2018.10.04.

Az építőipar jövője a digitalizáción és a hatékonyságon múlik.

Az ÉVOSZ szervezésében Építési Konferenciát tartottak Győrben. Az egy napos eseményen az iparág jeles képviselői vitatták meg az építőipari szakágak jelenét, jövőjét. A WHB csoport által támogatott eseményen a résztvevők kiemelték, hogy a hatékonyság és ezzel kapcsolatban a digitalizáció az iparág jövőjének kulcsa.
 

A rendezvényen délelőtt szakmai előadásokon keresztül ismertették a szakértők az épületépítés, mélyépítés, a szak- és szerelőipar, valamint a tervezés, mérnöki szolgáltatások helyzetét. Peterka Attila, a WHB csoport stratégiai igazgatója előadásában kifejtette, hogy míg Németországban az építőiparban az egy főre jutó termelési érték 129 100 euró, addig hazánkban ez csupán 22 500 euró. A szakember szerint ezen kell javítani. Hatékonyabb projektszervezéssel, a duális képzés megreformálásával, az innováció – robotizáció, mesterséges intelligencia, mobil applikációk, BIM –, a digitalizáció előlendítésével és a korszerűtlen eszközállomány fejlesztésével lehet csak ezeken a számokon javítani, nagyobb hatékonyságot elérni az építőiparban. Ahogy a szakember fogalmazott, az építőiparban a digitális életkorunk embrionális.
Az ÉVOSZ szervezésében lezajlott konferencia fővédnöke Borkai Zsolt Győr polgármestere és Dr. Földesi Péter a Széchenyi István egyetem rektora volt. A megnyitó beszédében Koji László az ÉVOSZ elnöke köszöntötte a vendégeket. A rendezvényen a mélyépítést Hegyi Zoltán, a Switelesky Magyarország ügyvezetője mutatta be. A szerkezetépítésről Babály László, az Épszer-Pannónia vezérigazgatója, míg a tervezésről Kálmán Péter az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója tartott előadást. A szakmai délelőtt után a résztvevők közösen körbejárták az új győri Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ épületeit.
Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!
vissza a hírekhez
Digitális életkorunk szerint még embriók vagyunk!