Vissza

Elérte legmagasabb pontját a győri Olimpia Sétány Lakópark

2016-09-28 Hírek

Elérte legmagasabb pontját a győri Olimpia Sétány Lakópark

Elérte legmagasabb pontját Győr legújabb lakóparkja, amelyet először az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) résztvevői fognak kipróbálni. Az otthonokat várhatóan 2017 őszén adják át, de júliusban rövid ideig az EYOF résztvevők használják majd.

A volt növényolajgyár helyén Győrben, az OTP Ingatlan Zrt. beruházásában építik a jövő évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) idején olimpiai faluként funkcionáló lakóparkot. A beruházás elérte a legmagasabb pontját, ebből az alkalomból a kivitelező West Hungária Bau Kft. (WHB) munkatársai és a projekten dolgozó partnerei zöldág-ünnepet tartottak, melynek során az épületszerkezet csúcsán, a 6. emeleti liftgépházon elhelyezték az ilyenkor szokásos bokrétát.

A több mint félhektáros területen megvalósuló E alakú, Olimpiai Sétány nevű, három lépcsőházból álló társasházban hat emeleten összesen 201db, 43-112 m2 területű lakás valósul meg. A kapcsolódó parkolókban összesen 212 parkolóhelyet alakítanak ki.

Egyre jobban kezdenek kialakulni a jövőbeni lakások helyiségei. A szerkezetépítési munkák már a végükhöz közelednek, az elektromos védőcsövezések zajlanak, a már elkészült területeken elkezdődött a tégla falazatok építése is. A munkálatokba már bekapcsolódtak a gépészek, ők is az alapszereléseket végzik, utánuk a héten felvonultak a vakolók is a munkaterületre.

Jelenleg 200 fő dolgozik a 2017 májusáig tartó építkezésen. Júliusban a játékok ideje alatt, két hétig használatban lesznek a lakások, akkor az EYOF résztvevőinek szolgálnak majd szállásul.

2016.május eleje óta zajlik az Olimpia Sétány értékesítése, amely idő alatt közel 80 lakás talált gazdára, de a Beruházó szerint továbbra is jelentős érdeklődés mutatkozik az épülő lakásokra, így várhatóan az átadásra a lakások többsége gazdára is talál, amit a vevők az EYOF-ot követően vehetnek birtokba.