Vissza

Speciális padló és különleges mennyezet - Új próbatermet kapott a Győri Balett

2019-04-26 Hírek

Speciális padló és különleges mennyezet - Új próbatermet kapott a Győri Balett
Csütörtökön átadták a Győri Balett új próbatermét, amely a Teleki utca és az Árpád út találkozásánál épült Árpád parkolóház földszintjén, a Győri Nemzeti Színház szomszédságában kapott helyet. A beruházást a város önkormányzata finanszírozta és a West Hungária Bau Kft. valamint az Euro Generál Zrt. közös kivitelezésében valósult meg.
 
A 223 négyzetméteres próbateremhez öltözők, balettmesteri helyiség, tea- és mosókonyha, valamint raktár is tartozik – ezzel együtt a létesítmény összterülete mintegy 400 négyzetméter.
"Az idén negyvenéves társulat az világszerte erősíti Győrt és a kultúrát, ezért fontos, hogy a városban nyugodt körülmények között tudnak próbálni" - hangsúlyozta az átadóünnepségen Borkai Zsolt polgármester.
 
A helyiségben a légcserélő berendezések és légkondicionálók mellett hűtő álmennyezetet építettek ki, amely hűtőfolyadék keringetésével biztosítja a terem megfelelő hőszabályozását. A terem fala hangelnyelőkkel felszerelt burkolatot kapott, az utcára néző fóliázott üvegfalakat pedig szintén hangszigetelték.  A padozat több rétegből áll, a legfelső réteg egy olyan balettszőnyeg, amelyet a világ számos balett-társulata használ.
 
Kiss János, a társulat igazgatója elmondta, hogy a hely lehetőségei miatt nem csak próbateremnek, hanem előadások bemutatására is használni fogják a helyiséget. A 260 férőhelyes parkolóházat, melyben a létesítmény helyett kapott, tavaly decemberben adták át és szintén a szintén a West Hungária Bau és az Euró Generál kivitelezte - írja a magyarepitok.hu.