Vissza

Határvadász-komplexumot építettünk Szegeden

2018-07-27 Hírek

Határvadász-komplexumot építettünk Szegeden

Kivitelezőként feladatunk volt a 8420 m² hasznos alapterületű, 5,7 milliárd forint keretösszegből elkészült objektumot a régi katonai laktanyából kialakítani. A három felújított és egy új épületből álló komplexumban külön kihívás volt az egyedi informatikai rendszer kiépítése.

Az épületegyüttes a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségeinek, irodáinak, kiszolgáló helyiségeinek és egy kondicionálóteremnek a XXI. század elvárásainak megfelelő módon biztosít helyet. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Bűnüldözési Osztály részére átadott épületrészben – egyebek mellett – olyan kihallgatószobát is kialakítottak, amely az új büntetőeljárásról szóló törvény előírásaira figyelemmel távmeghallgató helyiségként is használható. A garzonszállóként funkcionáló épületben öt szinten 98, egyenként két fő elhelyezésére szolgáló lakóegység található.

A határvadászok elhelyezésére szolgáló további beruházások – Budapesten és kilenc vidéki városban létesülnek, amelyeket máé vagy átadtak, vagy – folyamatban vannak, kivitelezésük az ütemterveknek megfelelően történik.