Vissza

Hild-nap – A megújult Várkert Bazár

2015-03-25 Hírek

Hild-nap – A megújult Várkert Bazár

A Hild-nap konferencia évek óta a Győrhöz, és intézményünkhöz kötődő építész és építőmérnök szakemberek illetve a szakmai oktatásban résztvevők számára kínál hiánypótló szakmai programokat, találkozási lehetőséget.

A konferencián a Hild József Építőipari Szakközépiskolához kötődő, országosan is elismert előadók mellett az építészethez kötődő művészeti ágak, tudományterületek is helyet kapnak, mint a néprajz, a film, a fotóművészet, vagy a zene.

Az idei évben az Ybl Miklós tervezte megújult Várkert Bazár kerül a középpontba. Az épületegyüttes újjáépítésének kivitelezése a győri kötődésű West Hungária Bau Kft. nevéhez fűződik, mely cég 2015-ben a Hild-nap támogatója és szakmai partnere.

2015. március 25-én 8.30 órától tisztelettel várunk minden érdeklődőt a Richter terembe (Győr, Aradi vértanúk útja 16.) a konferencia ünnepélyes programjaira.

Köszöntő beszédet mond: Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerülete, és Józsa Tamás intézményvezető, Hild József Építőipari Szakközépiskola.

„Ybl nyomában a budai Várkert Bazárban” - építészeti előadás: Pottyondy Péter Ybl díjas építész.

„A Várkert Bazár rekonstrukciója” – kivitelezői előadás: Rokob Zsolt termelési igazgató West Hungária Bau Kft.

A rendezvényen 11:00 órától kerül díjazásra a Hild József Építőipari Szakközépiskola két diákja, akik a technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén az idei évben az országos döntőbe jutottak. A díjakat a West Hungária Bau Kft munkatársa adja át.

A West Hungária Bau Kft maradandót alkot, így kiemelten fontos számára a győri Hild József Építőipari Szakközépiskola támogatása, hogy ezzel is hozzásegítse az iskolát ahhoz, hogy minél több jó szakember léphessen ki az életbe és gyarapíthassa a jól képzett építőipari technikusok sorát. A prominens építőipari vállalat több kollégája, többek között Paár Attila, a cég tulajdonosa is a szakközépiskola diákja volt.  

Zenei előadás: Lévai Dóra Zsuzsanna, a Hild József Építőipari Szakközépiskola tanulója.

A programok során bemutatkozik a „Várak és városok” olasz-magyar (Udine-Győr) Comenius kétoldalú együttműködés és a III. Hild tésztahídépítő verseny döntőjét is ekkor rendezzük.

(sajtó-meghívó)