Lezsák Sándor úr látogatása az izsáki projekten

2017.04.10.
Az izsáki iskolát tavaly nyáron kezdtek el építeni állami finanszírozással. A kivitelezők szerint tanévkezdésre elkészül az épület, így az izsáki gyerekek jövőre egy teljesen új és korszerű iskolában kezdhetik el tanulmányaikat.
 
A képviselő az építkezés megtekintését követően az egykori kisizsáki iskola pedagógusainak emlékére állított kopjafánál tartott avatóbeszédet.
Lezsák Sándor ünnepi beszédében elmondta, hogy az Izsákon épülő új intézmény azokat a hagyományokat is tovább örökíti, amiket az egykor Kisizsákon tanító pedagógusok a maguk hivatástudatával alapoztak meg. Az új iskola lehetőségét a jó tantestület, az eredményes diákok és az izsáki családok igénye teremtette meg - tette hozzá a képviselő.
A kopjafát a Bács-Kiskun Megyei Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány állíttatta, és azok előtt tiszteleg, akik az 1927-ben épült egykori iskolában tanultak és tanítottak.
 
Az Országgyűlés alelnöke délután az izsáki Kultúrházban a Pótszék társulat előadását is megtekintette.
 

 

Lezsák Sándor úr látogatása az izsáki projektenLezsák Sándor úr látogatása az izsáki projektenLezsák Sándor úr látogatása az izsáki projekten
vissza a hírekhez
Lezsák Sándor úr látogatása az izsáki projekten