Vissza

Megkezdődött a Csornai Általános Iskola kivitelezése

2009-11-06 Hírek

Megkezdődött a Csornai Általános Iskola kivitelezése

Csorna - A napokban elkezdik és várhatóan 2011 februárjában fejezik be a csornai Széchenyi-iskola felújítását. 486 millió forintot nyert az önkormányzat az uniótól.

Aláírták a kivitelezési szerződést, így épülhet a XXI. század iskolája és óvodája Csornán. A helyi önkormányzat uniós pályázaton nyert a beruházáshoz 486 millió forintot. A munkálatokat a tervek szerint 2011 februárjára fejezik be.

A városházán Turi György polgármester és dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző, illetve a kivitelező cég vezetője, Paár Attila látták el kézjegyükkel a dokumentumot. Már a munkaterületet is átadták, így rövidesen elkezdik az iskola és óvoda átépítését. Turi György hangsúlyozta: a beruházással a XXI. század iskolája és óvodája valósul meg a városban. Európai színvonalú körülmények között tanulhatnak a gyerekek. Hozzátette: az intézmény nyitott a kistérség községei előtt is.

A kivitelezés során az iskola három épületének teljes külső tatarozását elvégzik.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző, Paár Attila, a kivitelező cég vezetője és Turi György polgármester írták alá a szerződést.

Akadálymentessé teszik az ingatlant, felújítják a tornatermet, az udvart, a kézilabdapályát. Korszerűsítik az informatikai rendszert, az idegennyelv-oktatás eszközeit. Az óvodában is átépítik a vizesblokkokat, a tálalókonyhát, parkolót alakítanak ki, fejlesztik az udvari játékállományt. Az iskola középső része tetőteret kap, melybe a könyvtárt helyezik át. Ezzel a lépéssel a tornaterem megfelelő szellőztetése is lehetővé válik, mivel felszabadul az eddig olvasóteremként használt lelátó.

A munkákat az alsó tagozatos épületben kezdik. Addig a gyerekek az úgynevezett zöld épületben tanulnak, illetve a volt községháza helyiségeit használhatják. Ideiglenesen oda költöztetik a zeneiskola termeit is.

Forrás: www.kisalfold.hu, 2009.08.17.