Vissza

Megújult a keszthelyi Festetics-kastély

2016-05-03 Hírek

Megújult a keszthelyi Festetics-kastély
Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum most átadott beruházásait.
 
Mint mondta: manapság jelentős kihívásnak számít, hogy a fiatalokat mivel lehet kimozdítani az elektronikus eszközök világából, de a látnivalók egymással is "versenyeznek". A Balaton térségében az elmúlt években is egyre több fejlesztés valósult meg, továbbiakra is számítani lehet kormányzati támogatással, és mindez a térség látogatottságának növelését szolgálja.
 
L. Simon László kifejtette: "az egész nemzeti közösség" javát szolgáló beruházások részeként több mint kétmilliárd forintot fordítottak a kastélybelső, az Amazon Ház, illetve a pálmaház felújítására, berendezésére, az új kiállítások kialakítására. A kastélyparkot az 1880-ban, viktoriánus stílusban készült eredeti tervek alapján állították helyre 250 millió forintos európai uniós forrás, illetve 160 millió forint állami kiegészítés jóvoltából.
 
Forrás és a teljes cikk itt olvasható: http://magyarhirlap.hu/cikk/53989/Megujult_a_keszthelyi_Festeticskastely
 
További linkek: 
http://www.zalamedia.hu/kultura/67031-atadtak-az-amazon-latogatokozpontot.html
http://www.hirado.hu/2016/04/29/mintegy-25-milliard-forintbol-ujult-meg-a-festetics-kastely/
http://www.regio1.hu/hirek/19294/atadtak/
 
Videó:
http://www.tvkeszthely.hu/hirek/7126/atadtak-az-amazont/
http://www.kanizsatv.hu/hirek/17375/atadtak/