Vissza

Megválasztották az 5G Koalíció elnökét

2018-06-29 Hírek

Megválasztották az 5G Koalíció elnökét

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai minisztert választotta elnökévé harmadik, egyben tisztújító plenáris ülésén a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK) 2018. június 27-én, Budapesten.

Az újonnan megnyíló innovációs tér lehetőséget biztosít a kormányzat innovációs politikájának támogatására, valamint arra, hogy a minisztérium társadalmi és a vállalkozásokat érintő digitalizációs törekvései összekapcsolódjanak a fiatal vállalkozások ösztönzésével.

A Millenáris Nkft. tulajdonosi joggyakorlója, egyben a campus fejlesztési projekt szakmai irányítója, dr. Császár Dániel üdvözölte a szakmai együttműködés lehetőségét – szimbólumértékű gesztusnak tekinthető ebből a szempontból, hogy az 5G Koalíció rendezvényének a régió új kreatív központja a Millenáris Startup Campus (MSC) adott otthont, amely a mai nyílt nappal lezárta a beruházás első szakaszát.

Az 5G Koalíció újonnan megválasztott elnöke, Palkovics László a Millenáris Startup Campus felett tulajdonosi jogokat gyakorló Miniszterelnökség helyettes államtitkárának, dr. Császár Dániel társaságában körbejárta az épületet és támogatásáról biztosította a kezdeményezést, valamint további szakmai egyeztetésről állapodtak meg a Millenárison létrehozott innovációs központ kapcsán.

A plenáris ülést követő bejáráson a média képviselői és a campus szolgáltatásai iránt érdeklődő több mint száz regisztrált érdeklődő megismerkedhetett az MSC épületével és szolgáltatásaival. A hivatalos nyitás előtt betekintést nyertek a közösségi étkezők, a 100 fős előadóterem és a 98 fő befogadására alkalmas nyitott, ún. coworking irodatér világába. Láthatták, hogy a beköltöző szabadúszókat és innovatív vállalkozásokat inspiráló, különleges kialakítású – például üvegkockákban vagy lebegő konténerekben elhelyezett –, 68 főt befogadó tárgyalók és 82 embernek helyet adó, bérelhető irodák is várják.

A Millenáris Startup Campus próbaüzeme 2018. július 9-én indul. Ezt követően a Millenáris több lépcsőben bővíti a szolgáltatásait, figyelembe véve a bérlők visszajelzéseit valamint az üzemeltetési tapasztalatokat.

(Miniszterelnökség)