Vissza

MTK Hidegkuti Stadion ünnepélyes alapkő letétel

2016-03-30 Hírek

MTK Hidegkuti Stadion ünnepélyes alapkő letétel
Az Új Hidegkuti Stadion minden valaha élt, mai, és eljövendő MTK-s stadionja lesz – mondta az elnök, aki a klub egykori játékosai közül a névadó Hidegkuti Nándort, Sándor Károlyt, Lantos Mihályt, Zakariás Józsefet, illetve Zavadszky Gábort, és a csütörtökön elhunyt Fülöp Mártont külön is kiemelte.
Hozzátette: még különlegesebbé teszi az ünnepi eseményt, hogy egy nappal követi a nagy történelmi futballsikert, a magyar labdarúgó-válogatott kijutását a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra. Az elnök ígéretet tett: bajnoki címeket, hazai kupagyőzelmeket, illetve nemzetközi sikereket ünnepelhetnek majd a klub sportolói az új stadion teltházas mérkőzésein.
 
Az alapkövet a klub egyik alapító tagja, Szekrényessy Kálmán ükunokaöccse, Szekrényessy Attila, valamint  Deutsch Tamás, Kanta József, a felnőtt labdarúgócsapat kapitánya, illetve a klub utánpótlásának képviseletében Horváth Olivér és Pásztor Maja tette le.
Az ünnepélyes eseményen jelen voltak az 1964-es KEK-döntőben szereplő csapat játékosai: Bödör László, Danszky József, Jenei István, Kovács Ferenc, Laszkó Mihály és Vasas Mihály.
Eljött a a felnőtt labdarúgócsapat, a szakmai stáb és a korábbi vezetőedző, jelenlegi szakmai igazgató Garami József is, illetve több szurkoló.
Az alapkőletétel alkalmával bemutatták az Új Hidegkuti Nándor Stadion építésének sajtófőnökét, Földvári Dánielt, illetve a szóvivőket, Nagy Lillát, Baki Ákost és Torghelle Sándort.
Az alapkő alá, a kapszulába betették a stadion terveit, a november 16-án megjelent Nemzeti Sportot, néhány relikviát, illetve az Oklevelet, melyet azok írtak alá, akik elhelyezték a követ.
 
Forrás: http://mtk.hu/hirek/letettuk-az-uj-hidegkuti-nandor-stadion-alapkovet