Vissza

Puskás Ferenc Stadion Bokréta ünnep

2018-09-06 Hírek

Puskás Ferenc Stadion Bokréta ünnep

A bokréta ünnep a kivitelezők ünnepe. Akkor kerül sor erre, amikor az épület eléri a legmagasabb pontját. A Puskás Ferenc stadion építkezése most érkezett el ehhez a pillanathoz. Elkészült az össze  monolit vasbeton teherhordó szerkezet valamint elkészültek az előregyártott vasbeton lelátó elemek. A tórusz gyűrűt fogadó vasbeton kardok közül már csak néhány elem hiányzik. Az acélszerkezetű tető néhány héten belül összezár és az épület szerkezetépítése akkor be is fejeződik.

Pedig nem is olyan régen kezdtük a munkát. 2017. március 27-én írta alá a Nemzeti Sportközpontok és a Magyar Építő-Záév konzorcium a fővállalkozói szerződést, és másnap már el is indultak a földmunkagépek. Tettük mindezt azért, mert tudtuk és tudjuk, hogy a rendelkezésünkre álló idő nagyon szűkös, csupán 33 hónap alatt kel felépítenünk ezt a hatalmas létesítményt. Ennek tudatában komolyan is vettük a gyors munkakezdést, amelyet heteken át tartó felkészülési folyamat előzött meg, miután megtudtuk, hogy a mi konzorciumunk nyerte meg a közbeszerzési pályázatot. Egy évvel ezelőtt ezen a helyen még csak fúrt beton cölöpök voltak, cölöpösszefogó fejtömbökkel. Amit itt látunk, annak csupán az 5%-a készült el. Javában folyt még a tervezési munka is, hiszen a kivitelező konzorcium tervezéssel együtt vállalta el a feladatot. Ahová eddig eljutottunk, az 16 hónap kivitelezési munka eredménye. Azt hiszem, hogy büszkék lehetünk magunkra.

Az építkezésen több, mint 1.000 ember dolgozik folyamatosan. Ha a stadionon dolgozók családját is beleszámítjuk, valamint a háttérben dolgozó további szakembereket és azok családját, akkor elmondhatjuk, hogy legalább 10.000.-embert közvetlenül,  napi szinten érint a Puskás stadion felépítése.