Vissza

Szárnyal a WHB Holding

2014-09-26 Hírek

Szárnyal a WHB Holding

Szombathelytől Győrön és Budapesten át Szegedig jelenleg harmincöt projektünk fut – mondta el hetilapunknak a West Hungária Bau Kft. kommunikációs vezetője, Lukács Zsanett. A céget Győrben alapították, amely pár fős vállalkozásból az ország egyik legnagyobb generálkivitelezőjévé nőtte ki magát Paár Attila vezetésével.

A WHB Szombathelyen egy huszonnégy tantermes iskola felújítását-átalakítását végzi. A Brenner János Általános Iskola munkálatai kétmilliárd forintba kerülnek, s a jövő év nyarára készül el.

A szigetelésre Magyarországon egyedülálló technológiát, úgynevezett üveghab kavicsot használunk, amelyet importból szerzünk be, s itt alkalmazzuk a hazánkban ritkaságnak számító cobiax-technológiát, amely a nagy fesztávval rendelkező födémek stabilizálását szolgálja – avat be a részletekbe Lukács Zsanett, s jelzi azt is, az innováció a West Hungária Bau Kft. tevékenységében mindig is kiemelkedő szerepet játszik.

Szombathelyről ugorjunk át az ország túlsó felére, Szegedre. A híres szegedi dóm felújítását ugyancsak a Győrben alapított cég végzi. A műemlék jelleg ezúttal is komoly kihívást jelent a WHB-nak, amely e terén komoly referenciákkal rendelkezik.

A speciális technológiák alkalmazása mellett egy egészen más tevékenységgel is szembesülnie kellett a cégnek a szegedi dóm felújítási munkálatai közben. 1400 urnát kell áthelyezniük, az idő rövid, egy hónap áll rendelkezésükre, miközben a rokonok kiértesítésétől az áthelyezésig minden feladatot a WHB-nek kell megoldania.

A templomban egy tizenhat tonnás kőelemet harminc méterrel odébb kell emelni, nem akármilyen feladat, mivel a templomba nem tud bejárni a darus kocsi – említ egy újabb különleges feladatot a kommunikációs vezető. De nem akármilyen kihívásnak ígérkezik a dóm 82 méter magas tornyának a restaurálása sem.

A Budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Ludovika) teljes felújítását nemrégiben fejezte be a cég, amely most ismét visszatér sikerei helyszínére. Ezúttal a Ludovika Campus közigazgatás-tudományi kar 600 férőhelyes kollégium építését kezdték meg.

Kórházak felújításában, átépítésében ugyancsak komoly referenciákkal rendelkezik a West Hungária Bau Kft. Csak ízelítő a most zajló munkák helyszínei közül: soproni Erzsébet Kórház, egri Markhot Ferenc Kórház, Kemenesaljai Egyesített Kórház, szegedi Plazmaferezis Központ, csornai Margit Kórház.

A WHB Vagyonkezelő Kft. portfóliójában több nagy ingatlanfejlesztés is szerepel Budapesten. Kétmilliárd forintos költséggel 116 lakást alakítanak ki hét emeleten, háromszintes mélygarázzsal a VII. kerületben a Garai utcában. Az V. kerületben a Magyar utcában egy műemlék jellegű irodaházat vásároltak, a nyolcemeletes épületben 2 ezer négyzetméternyi hasznos terület kialakítását tervezik. Budapesten a Vadász utca 14 alatt egy 47 szobás hotel kerül kialakításra. A munkálatok augusztusban kezdődtek s jövőre lesz kész a négycsillagos hotel.

Az idén az árbevételünk közel 30 milliárd forint lesz – fogalmazott hetilapunknak Lukács Zsanett, aki elmondta azt is, cégük kapta meg a győri Audi-iskola beruházását is, amely egy meglévő iskolaépület egyik oktatási szárnyának átalakítását és emeletráépítését, valamint bővítmény hozzáépítését tartalmazza.