Vissza

ÚJ ÉPÜLETEKKEL BŐVÜL A GYŐRI SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM

2017-07-17 Hírek

ÚJ ÉPÜLETEKKEL BŐVÜL A GYŐRI SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
Menedzsment Campus, új csomagolás vizsgáló labor és fékpad labor is lesz
 
Három új épülettel bővül a Széchenyi István Egyetem Győrben. Az építkezés kezdetével, július 13-án a közreműködő szervezetek képviselői közösen tették le az új épületek alapkövét. A West Hungária Bau Kft. (WHB) és az Euro Generál Zrt. által alkotott kivitelezői konzorciumnak 2018 júniusáig kell befejeznie a munkálatokat.
 
Elkezdődött a Széchenyi István Egyetem új Menedzsment Campus-ának, egy csomagolás vizsgáló laborjának és a fékpad laborjának kivitelezése. A három épület építése a bontási munkálatok után kezdődhetett el. Ebből az alkalomból 2017. július 13-án a közreműködő szervezetek képviselői közösen tették le az új részleg alapkövét. Az új létesítmény alapkövét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, dr. Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnöke, dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági tagja, személyügyi igazgató, Paár Attila, a kivitelező West Hungaria Bau Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Földesi Péter rektor helyezte el.
 
A három új épület összterülete közel 5 000 m2. A Menedzsment Campus egy újabb főépülete lesz az egyetemnek, amelyben helyet kap majd egy étterem és egy bank is. Az új csomagolás vizsgáló labor mellett egy fékpad labort is felépítenek, amelynek különlegessége, hogy egy függőhíddal kapcsolódik majd az Audi Tanszékhez.
 
A kivitelezést várhatóan 2018 júniusában fejezi be a kivitelező konzorcium, amelynek tagja az Euro Generál Zrt. és a WHB csoport központi vállalata a West Hungária Bau Kft. A kivitelező az építkezés indulása kapcsán kiemelte, hogy külön logisztikai és organizációs kihívás a beruházás, hiszen a meglévő csomagolás vizsgáló labort csak az új átadása után lehet lebontani, addig is a mostaninak zavartalanul kell működnie az építési területen belül.