Vissza

Új vadfeldolgozó üzem épül Tatán

2013-08-02 Hírek

Új vadfeldolgozó üzem épül Tatán

- 2013.07.30. -

A közel húsz éve Tatán működő Fiwi-Hűt Kft. új, zöldmezős beruházásban építi korszerű üzemét az ipari parkban, mely hamarosan elkészül.

A német tulajdonban levő, vadfeldolgozással foglalkozó Kft. 1994-ben kezdte meg működését Tatán. A cég fő tevékenysége a lőtt nagyvad (gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, őz, muflon) felvásárlása és feldolgozása. Kezdetben a vonzáskörzetből, majd az ország szinte minden területéről, az utóbbi években már a környező országokból is kerül alapanyag az üzembe.



 
     
   
     
 

A cég ügyvezető igazgatója, Gyenes Sándor elmondta, hogy vadbegyűjtésre országos hálózatot alakítottak ki, körülbelül százötven nulla Celsius fokos hűtőtelepet működtetnek, 6 darab magaspályás hűtőkamion járja sorra a telepeket és szállítja az előhűtött vadakat Tatára.
- A vadtermékek mintegy 95 százaléka export áru, főleg az EU-tagállamokba szállítunk, de jelentős mennyiség kerül Moszkvába is – tájékoztatott Gyenes Sándor. A vállalkozás a megalakulása óta megtízszerezte a forgalmát, a tavalyi évben 2.100 tonna vad került az üzembe.
- Ez a dinamikus fejlődés tette lehetővé, hogy zöldmezős beruházásban egy korszerű vadfeldolgozó üzem építésébe kezdjünk az ipari park területén. A beruházáshoz szükséges pénzügyi forrást a német tulajdonos biztosította - Az új üzem átadását augusztus végére tervezik, s mindegy harminc tatai vagy környékbeli családnak nyújtanak biztos megélhetést.

Forrás: www.tata.hu