Vissza

Letettük a kézi-Eb szegedi helyszínének az alapkövét

2019-11-29 Hírek

Letettük a kézi-Eb szegedi helyszínének az alapkövét

Pénteken délelőtt Szegeden letették a 2022-es szlovák-magyar rendezésű férfi kézilabda-Eb egyik helyszíneként szolgáló sportcsarnok alapkövét. A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében a volt városi stadion helyén egy 8300 férőhelyes létesítmény jön létre, melynek paramétereit ebben a cikkünkben mutattuk be nemrég. A 28 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény a Hajós Építész Iroda Kft. tervei alapján valósul meg.

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában a sportcsarnok mellett többek közt egy kétpályás edzőcsarnok, valamint akadémiai célokkal egy kollégiumi részleg is megépül.

Kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az eseményen elmondta, a kormány célja, hogy Magyarország minél több kiemelt világversenynek adhasson otthont. Hozzátette: ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára.

"A teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz" - mutatott rá az államtitkár.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a csarnok elkészültekor, 2021 októberében a hatvanadik születésnapját ünneplő szegedi kézilabda rászolgált arra, hogy az ország legnagyobb és legmodernebb kézilabda célú csarnoka megépülhessen a Tisza-parti városban.

Bartók Csaba volt válogatott kézilabdázó, a Fidesz helyi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta, Szeged jó úton halad, hogy Magyarország egyik sportfővárosa legyen. "Nyáron elkészült a Szent Gellért Fórum, amely nemcsak egy futballstadion, hanem valódi közösségi tér" - mondta. "A kézilabdacsarnok szomszédságában fedett uszoda épül, a Modern Városok Program keretében pedig két atlétikai centrumot is kialakítanak a városban."