A somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása

2015.06.15.

A Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. megbízásából a SZW Somogytúr Konzorcium által kerül megvalósításra a Somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási projektje.
A szennyvíztelep építési munkái májusban megkezdődtek. A projekt a Balaton vízgyűjtőjének vízbázis védelme érdekében épül majd meg. Öt szennyvízcsatornával eddig el nem látott település kap csatornázást. (Látrány, Somogytúr, Visz, Somogybabod, Gamás)  A települések szennyvizeit egy új építésű szennyvíztisztító telep fogja fogadni és tisztítani. A projekt egyes elemei KEOP finanszírozásból egyes elemei az újonnan megnyíló KEHOP finanszírozásból EU-s forrásból épül. A projekt várható befejezése 2016 nyár vége.

A somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetése és szennyvíztisztításaA somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetése és szennyvíztisztításaA somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetése és szennyvíztisztításaA somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása
vissza a hírekhez
A somogytúri agglomeráció szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása