Vissza

Elkészült az EYOF ifjúsági olimpiai falu Győrben

2017-06-22 Új projektek

Elkészült az EYOF ifjúsági olimpiai falu Győrben
Elkészült a hamarosan kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó olimpiai falu. A volt győri olajgyár területén a 201 lakásos létesítményt a kivitelező, az idén 20 éves jubileumát ünneplő West Hungária Bau Kft. a megadott határidőre készre jelentette.
 
Az elmúlt egy évben gőzerővel zajlott a munka az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpia falujának építkezésén. Volt olyan hét, amikor közel 350 ember dolgozott minden nap a helyszínen. A közel 5.000 m2-es területen felépített hat emeletes épület a belső, felszíni parkolókat körülölelve „E” alakot formál. Az egy épülettömbből álló, de három külön, liftes lépcsőházzal rendelkező társasház összesen 201 magas műszaki színvonalon kivitelezett otthont foglal magában. A lakások különlegessége, hogy mindegyik gangos kialakítású, ezért speciális hőszigetelési megoldást kellett alkalmazni a megvalósításnál. A lakóparkhoz összesen 212 szabadtéri és földszint alatti parkoló is készült.
Az idén 20 éves West Hungária Bau Kft. a vállalt határidőre készre jelentette a beruházást. Ezen időpontra sikeresen lezárult a műszaki átadás-átvételi eljárás is.
Az épület a 2017. évi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) létesítményei közelében helyezkedik el. Az épületet először az EYOF résztvevői olimpiai faluként fogják birtokba venni, akiket már berendezett, három csillagos szállodának megfelelő lakások fognak várni. Az EYOF után az ingatlant várhatóan 2017 őszén adják át a végleges lakóknak.