Vissza

Folyamatos üzemeltetés mellett épül és szépül az egri Markhot Kórház

2015-06-15 Új projektek

Folyamatos üzemeltetés mellett épül és szépül az egri Markhot Kórház

Az egri Markhot Ferenc Megyei Kórház és Rendelőintézet korszerűsítése, az elavult épületek bontásából a K épület bővítéséből, a H és R épületek részleges átépítéséből, valamint a kert- és út- közműépítés és ezek környezetének rendezéséből tevődik össze. Jelenleg a projekt 40 % -os készültségnél tart, beleértve a bontási és teljes tereprendezési munkálatokat is.

A "K" épület bővítése és a "H3" összekötő nyaktag új szerkezetei monolit vasbeton pillérvázzal és monolit vasbeton födémmel, falszerkezettel készül, szerelt homlokzattal, közel azonos hatással, mint a megmaradó épületek. Az R1 épületrész földszintjén kerül kialakításra a kórházat ellátó 1200 adagos melegkonyha, a hozzá tartozó étkezővel és szociális helyiségekkel. A H1 épület földszintjén a röntgen az ultrahang, mammográfiai helyiségek, 1. emeleten 2 és 4 ágyas betegszobák mellett irodák és szociális helyiségek kerülnek elhelyezésre. A H2 épületben a földszinten helyezkedik el a bejárati előcsarnok, szociális helyiségeivel, valamint egy gyermekrendelő is. Az 1. emeleten irodák, tárgyalók kerülnek kialakításra. A H3 épületben a földszinten kerül elhelyezésre az Angió, MR, Röntgen, CT vizsgálók, orvosi szobákkal, szociális blokkal. Az 1. emeleten 2- és 4 ágyas betegszobák, orvosi helyiségek kerülnek kialakításra. A K épület földszintjén intenzív osztály, sokktalanító, vizsgáló helyiségek, Triage, Betegszobák, az 1. emeleten gyerekosztály, központi labor, központi sterilizáló, a 2. emeleten pedig műtők kapnak majd helyet. .

Az épület átalakítással nem érintett területeinek az építkezés alatt üzemelni kell, ezért a kivitelezésnél fokozott körültekintéssel kell eljárni, a kórházi személyzettel egyeztetve lehet a működő részlegeket ellátó rendszerekhez hozzányúlni, azokat időszakosan elzárni. Tehát a tervezett épületek és átalakítások központi energia-, vízellátását, szennyvízelvezetését, valamint gépészeti szempontból megfelelő, működését a kivitelezés alatt folyamatosan biztosítani kell.