Kaposmenti Hulladékkezelő Központ

2015.06.12.

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program 4 mrd HUF feletti kivitelezés, amely konzorciumi formában épül fel EU-s forrású KEOP támogatásból, várható befejezése 2015 vége.
A projekten belül egy komplex hulladékkezelő központ épül fel Kaposváron ahol a térség kommunális hulladékainak korszerű kezelése és ártalmatlanítása történik meg. A központ részeként kialakításra kerül egy hulladékválogató, egy mechanikai válogató és kezelő, egy komposztáló, egy hulladéklerakó, egy hulladékudvar és egyéb kiegészítő létesítmények is.
A központ a térség, azaz Somogy és Tolna megyék egyes területeit fogja össze, de mellette épül Hőgyészen és Nagybajomban is hulladék udvar. Jelenleg a beruházás valamennyi létesítménye megépült szerkezetileg. Napjainkban a technológiai munkák és a kapcsolódó létesítmények kialakítása zajlik. Utak, üzemanyagkút, műhelyek épülnek, valamint épületen belüli munkák zajlanak.
Várhatóan októbertől már a próbaüzemek zajlanak majd.

Kaposmenti Hulladékkezelő Központ Kaposmenti Hulladékkezelő Központ Kaposmenti Hulladékkezelő Központ Kaposmenti Hulladékkezelő Központ Kaposmenti Hulladékkezelő Központ
vissza a hírekhez
Kaposmenti Hulladékkezelő Központ