Vissza

Épül a jövő egyeteme – történelmi jelentőségű fejlesztés kezdődik az Állatorvostudományi Egyetemen

2022-10-13 Hírek

Épül a jövő egyeteme – történelmi jelentőségű fejlesztés kezdődik az Állatorvostudományi Egyetemen

Heteken belül megkezdődik az Állatorvostudományi Egyetem István utcai kampuszfejlesztésének első szakasza – derül ki a kivitelező közleményéből. A kivitelezési szerződést Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Egyetem rektora, valamint Paár Attila, a WEST HUNGARIA BAU Kft. cégtulajdonosa és ügyvezető igazgatója írták alá. A nettó 5,2 milliárd forintos beruházás részeként a kampusz Steindl Imre által tervezett épületei közül több is megújul.

Fotók: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

A kampuszfejlesztés első lépéseként megújuló épületekben működő oktatási egységeket átmenetileg az Egyetem Rottenbiller, illetve Bethlen Gábor utcai részlegeiben helyezik el, amelyeket a szükséges mértékben felújítanak. A költözést az oktatás zavartalanságának megőrzése érdekében a téli vizsgaidőszakra tervezik. Ezekkel a munkákkal párhuzamosan végzik el a közműfejlesztést, majd megkezdődik a patinás B és C épület korszerűsítése, amelynek során a belső tereket és a homlokzatokat a műemléki értékek megőrzésével újítják fel.

Az Egyetem jövője szempontjából történelmi jelentőségű a kampusz átfogó fejlesztése, amely tovább erősíti az Intézmény nemzetközi szerepét. Még eredményesebben csábíthatunk Budapestre neves külföldi tudósokat, ha a 21. század tudományos kutatási elvárásainak is megfelelő feltételeket tudunk számukra kínálni.” - emelte ki a szerződés ünnepélyes aláírásakor Prof. Dr. Sótonyi Péter, az Egyetem rektora.

 

A kivitelezés 2023 második felében zárul

A kivitelezőt nyílt közbeszerzési eljáráson, több ajánlattevő közül választotta ki az Állatorvostudományi Egyetem. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. jelentős tapasztalatokkal rendelkezik hasonló beruházásokban, a korábbi években több egyetemi infrastrukturális fejlesztést valósított meg.

Megtiszteltetés a 25 éves fennállását ünneplő WEST HUNGÁRIA BAU Kft. számára, hogy egy jövőt formáló beruházással folytathatja értékteremtő tevékenységét”- hangsúlyozta Paár Attila, a teljes egészében magyar tulajdonú építőipari társaság cégtulajdonosa és ügyvezetője.

Az épületek felújítása 2023. második félévében zárul, egyúttal megvalósul a park rendezése, az értékes fák megóvása, átültetése. Az Állatorvostudományi Egyetem átfogó fejlesztése az üllői haszonállat-klinika kialakításával kezdődött, amellyel a felsőoktatási intézmény klinikai vertikuma teljessé vált.

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2022/10/epul-a-jovo-egyeteme-tortenelmi-jelentosegu-fejlesztes-kezdodik-az-allatorvostudomanyi-egyetemen