Vissza

Modernizálta győri gépparkját a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

2021-03-11 Hírek

Modernizálta győri gépparkját a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

A járványügyi helyzetre való tekintettel pénteken virtuális átadón avatták fel a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. paksi üzemét. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki elmondta, hogy idén 25 milliárd forint kerettel folytatódik a nagyvállalati beruházási támogatási program.

Az eseményen elhangzott, hogy a WHB 1,9 milliárd forint költséggel fejlesztette a paksi telephelyét, és győri üzemében új gépeket állított munkába. A beruházás 245 munkahelyet védett meg a járvány körülményei között, és további 42 új munkahely létesítéséhez járul hozzá.

Az állam a beruházáshoz 900 millió forint támogatást adott. A fejlesztés része a 2015 óta tartó nagyvállalati beruházási támogatási programnak, amely az elmúlt öt évben 179 hazai vállalat fejlesztéseit segítette 160 milliárd forint értékben, ezzel összesen 380 milliárd forint értékű beruházás valósult meg, és több mint 3100 munkahely jött létre - emelte ki a miniszter.

 

A beruházás hozzájárul a vállalat országos lefedettségéhez

Tóth Csaba a WHB ügyvezetője elmondta, hogy a 2019 nyarán megkapott építési engedély alapján a paksi telephelyen

  • modern lakatosüzemet,
  • szociális létesítményt,
  • irodákat építettek,
  • továbbá termelőeszközöket vásároltak az elkészült paksi üzembe,
  • Győrben pedig modern gépekre cserélték a régi eszközöket.

A beruházási döntés meghozatalakor szempont volt az is, hogy a paksi fejlesztés elősegíti a győri alapítású vállalat országos lefedettségét.

Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2021/03/modernizalta-gyori-gepparkjat-a-west-hungaria-bau-kft