Vissza

Hamarabb is elkészülhet - Így áll most a Puskás

2019-04-05 Hírek

Hamarabb is elkészülhet - Így áll most a Puskás

A Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. generálkivitelezésében épülő komplexum kedden megnyitotta a kapuit az újságíróknak, akik nemcsak kívülről, hanem belülről is megcsodálhatták 205 méter széles, 316 méter hosszú és 52 méter magas épületet. A bontási munkálatok 2016 februárjában indultak, 2017-ben lezárultak a cölöpözési munkálatai, és elkezdődött a szerkezetépítés, melynek feladatait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. végezte.

"Hátravan még a falakon belüli munkák jelentős része, illetve a küzdőtér munkái és a gyep elhelyezése” – mondta a megnyitón Fürjes Balázs a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, majd hozzátette, az elmúlt évtizedek legnagyobb léptékű magyar építési beruházása Budapest második legnagyobb épülete lesz.

A 65 ezer férőhelyesre tervezett stadion bejárásán Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke arról beszélt, amennyiben a határidő előtt, már november 15-ére elkészül a létesítmény, akkor válogatott mérkőzéssel, ellenkező esetben kettős rangadóval avatják fel a stadiont.  Az eredeti szerződés szerint a Magyar Labdarúgás Napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie az arénának – írja a magyarepitok.hu.

Fotó: magyarepitok.hu