Vissza

Rizsavi Tamás interjúsorozat 5 – Csikós udvar

2021-06-17 Hírek

Rizsavi Tamás interjúsorozat 5 – Csikós udvar

Tamás a WHB felkérésére különleges fotós körutat tett meg, amely a budai Várban ért véget.  Budapest történelmileg legfontosabb épületegyüttesén belül egy nemrég teljesen újjászületett helyszínre látogatott el. A Csikós udvart és az itt helyreállított, lenyűgöző épületeket kaphatta lencsevégre. A fotózást most is Tamás rövid beszámolójával zártuk, amelyben a fotózás élményeit osztotta meg velünk. A teljes képgaléria a lap aljára görgetve található.

Az utolsó helyszín, ahol a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. felkérésére fotóztál, a budai Várban található Csikós udvar. Jártál már korábban is ott?

Igen, egyszer egy közeledő zivatart fotóztam innen, már akkor is nagyon tetszett, de így, felújított állapotban egyszerűen mesés! Gyönyörű helyen, gyönyörű épületek. Bármikor szívesen visszamennék.

Milyen érzés volt az emblematikus történelmi környezetben fotózni?

Nagyon megtisztelő és egyben izgalmas is. Olyan helyeken jártam, ahol azelőtt még sosem. Ilyenkor mindig elönti az embert a boldogság és az adrenalin. Volt, hogy 1-2 percig nem is fotóztam, csak csodáltam a gyönyörű naplementét a Várból. Jó érzés volt ott lenni, ezúton is köszönöm a lehetőséget.

Melyiket épület tetszett a legjobban?

Nem tudnám kiemelni egyiket sem, mert a Lovarda és a Főőrség is nagyon tetszett. Mindegyik tetejéről más-más nézőpont tárult elém. Még külön létrát is vinni kellett, hogy néhány különleges pontra feljussunk és ehhez társult egy gyönyörűséges naplemente. Nincs kedvenc, az egész az! 

Mikor és hogyan születik meg a döntés azzal kapcsolatban, hogy az egyes épületeken hova mászol fel?

Ez függ attól, hogy mit szeretnék bemutatni, kihangsúlyozni. Az épületet vagy az épületről egy másik helyet, amire csak az adott épület tetejéről láthatunk rá jól. Függ a széltől, a napállástól és még sok egyéb tényezőtől, ami fotós szemmel zavaró vagy éppen ideális lehet. Ezen kívül gyakran előfordul még az az opció, hogy azért mászok fel valahová, mert szerepel a bakancslistámon, hogy egy szelfit készítsek a tetején.

Tamással készült korábbi interjúsorozatunk és a teljes fotógalériák itt találhatóak:

  1. Biatorbágyi székhely 
  2. Magyar Állami Operaház
  3. Szegedi Kézilabdacsarnok
  4. Bozsik Stadion

Ha tetszettek a fotók és a beszélgetés, akkor osszátok meg ti is, hogy a Csikós udvarban készült fantasztikus képek és Tamás beszámolója most is minél több emberhez eljuthasson.