Vissza

Duplán segítenek a WHB plüss hódjai

2020-07-13 CSR

Duplán segítenek a WHB plüss hódjai

A West Hungária Bau Kft. elkötelezett a rászoruló gyermekek és nehéz sorsú családok támogatásában. Legyen szó lélegeztetésre alkalmas altatógépek átadásáról a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórháznak, terápiás célú masszázságy adományozásáról a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumnak, vagy a mindennapi eszközök beszerzéséről a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonnak.

Bíró Józsefné, Alíz varrónő munkáinak a legügyesebbek már most örülhetnek, az első WHB Rajzpályázatának nyertesei már boldogan ölelhetik magukhoz a pihe-puha játékokat. Hamarosan azonban még több gyermek lehet majd egy kis hód boldog tulajdonosa, mivel Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. tulajdonosa, ügyvezető igazgatója úgy döntött, hogy további 200 darab ilyen plüsst rendel Alíztól. 

„Az első megkereséskor azt hittem, csak egy vicc az egész. Miért pont egy falusi nevenincs asszonykát kér fel a WHB, amikor bárki megvarrna nekik bármit. De aztán rájöttem, hogy a segítő szándék vezérelte őket, akik rengeteg rászoruló emberen segítenek, és életemben először éreztem azt, hogy végre valakinek kellhetek igazán. Boldoggá tett, hogy nem csak rajtam segítenek ezzel, de gyermekeket jutalmaznak meg, akik a rajztehetségükkel versenyeztek azért, hogy az én általam megvart hódocskákat megnyerhessék. Leírhatatlan érzés volt.

Ezt már csak az tetézte, amikor kaptam egy telefont, hogy a WHB ügyvezető igazgatója, Paár Attila, segítő szándékkal további 200 darab hódot szeretne rendelni, mellyel támogatná az én munkámat és életemet. Ha szavakkal ki lehet fejezni azt, amit akkor abban a pillanatban éreztem, nem tudom mi lenne rá a megfelelő. Az örömömet elfojtotta a sírásom, azt éreztem megnyílik a lábam alatt a talaj. Számomra ez akkora megtiszteltetés és öröm, ami pénzben egyáltalán nem mérhető. Bár rengeteget jelent anyagilag is, de az adja a legtöbbet ebből az egészből, hogy ezzel örömet okozhatok gyermekeknek, akiknek majd a polcukon ott lesz az én két kezem munkája. 

Minden egyes figura belőlem is egy darab, az én „gyerekem”. Szívvel, lélekkel és imádattal varrom őket mind a mai napig” – foglalta össze az elmúlt hetek történéseit Alíz, akinek 10 éves korában kezdődött a varrás iránti szenvedélye. Kezdetben Barbie babákat öltöztetett, később már valódi babáknak készített egyedi darabokat.

Szorgos keze alatt folyamatosan készülnek a WHB hódok, amik nemsokára sok – sok gyermek arcára varázsolnak majd mosolyt.