Vissza

A FINA VB egyik legkülönlegesebb helyszíne volt a WHB által felépített ugrótorony

2017-08-02 Hírek

A FINA VB egyik legkülönlegesebb helyszíne volt a WHB által felépített ugrótorony
A verseny után a bontási munkálatok is elkezdődtek
A Parlamenttel szemben, a budai alsó rakparton építettük fel a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság óriás ugrótornyát. A létesítmény nemcsak jól vizsgázott, hanem itt készültek az egész vb alatt a leglátványosabb képek is. A bontást augusztus 1. napján kezdtük, a felső rakparti korlátozás augusztus 15.-ig, az alsó rakparti augusztus 3.-ig várható. 
A FINA 2017. évi Úszó-, Vízilabda-, Műugró-, Műúszó- és Nyíltvízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges óriás ugrótornyot építettünk a Parlamenttel szembeni budai rakparton. A beruházás abban is különleges, hogy műemlékvédett környezetben kellett a munkát elvégezni, illetve a dunai élővízen a víz alatt kellett elkészítenünk az alépítményt. Továbbá a Felépítmény magában foglalta az alsó és felső rakpartot is.
Az Országházzal szembeni alépítmény felépítésére kevesebb, mint 5 hónap, a felépítmény telepítésére 2 hónap állt rendelkezésre, a FINA vb után pedig 1 hónapunk van az elbontásra. A létesítményt határidőben, az elvárt minőségben átadtuk, a bontási munkálatok pedig megkezdődtek.