Vissza

500 parkolóhely és napelemek – Épül a PAMOK parkolólemeze Győrben

2019-06-06 Hírek

500 parkolóhely és napelemek – Épül a PAMOK parkolólemeze Győrben

A West Hungária Bau Kft. kivitelezésében épül fel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolólemeze, ami megoldja a környék parkolási problémáit.

Letette a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójának alapkövét a West Hungária Bau Kft. Győrben. A beruházással hosszú idő után enyhülhetnek a környék parkolási problémái. Az építkezés során az eddigi szabadtéri parkoló helyett először egy ideiglenes lehetőséget alakítanak ki. Ez azt a célt szolgálja, hogy a későbbiekben a Vasvári Pál utcával párhuzamosan futó, jelenleg rendszerint teltházas két parkolóutca helyén húzzák fel az új létesítmény.

„A szakembereinkre komoly feladat vár, hiszen az építkezés folyamatossága mellett arra is kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy a kórház és a rendelőintézet folyamatos működését biztosítsuk” – olvasható a kivitelező sajtóközleményében.

Kevesebb mint egy év alatt befejeződik a kivitelezés

A parkolóház földszintje, első emelete és tetőszintje összesen 359 kocsi befogadására lesz alkalmas, A Modern Városok Program keretében így a 11 316 m2-s telken a parkolólemezzel együtt mintegy 500 autó számára biztosítanak majd parkolási lehetőséget.

Az épületben a szintekre való eljutást két lift, fedett és fűthető rámpák segítik, a mozgássérülteknek pedig külön kialakított parkolóhelyek állnak majd rendelkezésre.  A parkolólemez tetejére 180 darab napelem kerül, a különböző szinteken pedig 8 darab elektromos töltőállomást alakít ki a cég. Ezen felül további 32 töltőállomás előkészítése is megtörténik.

A parkolólemez munkálatai április 30-án kezdődtek el és várhatóan jövő márciusra készül majd el – írja a magyarepitok.hu.