Vissza

Felavatták a Puskás Aréna gyepét

2019-10-28 Hírek

Felavatták a Puskás Aréna gyepét

Múlt hét pénteken (10.25.) tesztmérközéseket rendeztek a Puskás Arénában. A 65 ezer férőhelyes nemzeti stadionban az építésben részt vevő szervezetek (ZÁÉV Zrt., Magyar Építő Zrt., WHB és az Épkar Zrt) mérkőztek meg egy minitornán. A november 15-i hivatalos megnyitó előtt - melyre hétfő délig minden jegy elkelt - ez volt az első olyan alkalom, amikor futballcsapatok léptek a pályára.

A tornán

  • a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. alkotta Puskás Konzorcium csapata (a fotókon kék mezben),
  • a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) és a Nemzeti Sportközpontok (NSK) közös csapata (fehér mezben),
  • a West Hungária Bau Kft. (WHB) és az Épkar Zrt. együttese (sötétszürke mezben),
  • valamint a Főber Zrt. és az Óbuda Group közös csapata (piros-feketében) vett részt. 

A győztesnek járó serleget Fürjes Balázs, az építés irányításáért felelős kormánybiztos emelhette a magasba, miután az általa képviselt KKBK és az NSK közös csapata megnyerte a tornát.

Négy szektort is teszteltek

A próbamérkőzéseken az összes tesztelt rendszer, így többek közt a hang, a fény és a beléptetés is rendeltetésszerűen működött. Az eseményen négy alacsonyabban fekvő szektort nyitottak meg a szervezetek képviselői számára. A próbameccseket a több száz néző mellett a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök is.

A projektben a műszaki ellenőri feladatokat az Óbuda Group és a Főber Zrt. látja el, a tervezési munkákat a Közti Zrt. végezte el, a stadion vezető tervezője Skardelli György. A kivitelezés során a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. készítette és szerelte az acélszerkezetet, míg a szerkezetépítés feladait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldotta meg.