Vissza

Újabb látványos részéhez érkezett a szegedi uszoda építése

2019-12-17 Hírek

Újabb látványos részéhez érkezett a szegedi uszoda építése
Óriási a sürgés-forgás az Etelka sori új uszoda építésén. Speciális kamionok hozzák a soron következő munkafázishoz szükséges elemeket, a födémgerendákat, amelyeket egy óriási, speciális daru emel a helyére. Ez az egyik leglátványosabb része az építkezésnek.
Egy monstrum segítségével dolgoznak a munkások az Etelka sori új uszoda építésén, az előre legyártott vasbeton áthidalókat emelik be a leendő kismedence fölé.
Ebből 34 darabot kell a helyére tenniük. Az elemek 22 méter hosszúak, 20 tonna súlyúak. Heves városában gyártotta le egy cég és speciális gépjárművekkel hozták le Szegedre. Egy kamionra 2 ilyen elem fért.
Az elemek beemelése sem egyszerű, egy speciális 200 tonnás autódaru végzi ezt a munkát. Az áthidalók behelyezése a múlt hét pénteken kezdődött és várhatóan ezen a héten fejezik be a munkát.
Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta ezt követően további szerkezetépítéseket végez majd a kivitelező West Hungária Bau Kft., betonoznak, vasbeton szereléseket végeznek. Előreláthatóan január végén pedig elkezdődik a másik látványos eleme az építkezésnek, akkor emelik majd helyére az 52 méter fesztávolságú tetőgerendákat.
Az igazgató szerint jelenleg az építkezés körülbelül negyedénél tart a kivitelező. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a beruházást, hisz jó idő van, így halad a munka. „Igaz a szerkezetépítést maximum a havazás, vagy a nagyon erős fagy akadályozná, de azért csak jobb ilyen időben dolgozni.” – számolt be a munkafolyamatokról a szeged.hu.