Vissza

A magyar ingatlanfejlesztők öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton

2022-06-10 Hírek

A magyar ingatlanfejlesztők öt arany- és egy ezüstérmet nyertek a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton

A magyar ingatlanfejlesztők öt arany- és egy ezüstérmet nyertek Párizsban a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési versenyén, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán – közölte a FIABCI Magyar Tagozata.

Fotók: FIABCI
A 2022-es magyar nyertesek

A többfunkciós épület és a fenntartható ingatlanfejlesztés kategóriákban aranyérmet nyert a Szervita Square Building, amely 14.500 négyzetméteren kínál prémium kiskereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest szívében.

Az ingatlan fejlesztője a Horizon Development, építésztervezője, projektmenedzsere és kivitelezője a DVM group. Az alapozási munkák tervezését és kivitelezését a DVM group partnereként a HBM Soletanche Bachy Kft. végezte.

Az örökségvédelem kategóriában a Komáromi Csillagerőd végzett az első helyen. Az épület teljes körű rekonstrukciója és bővítése a Liget Budapest Projekt része. Az értékmentő és- bemutató munkát az Épkar Zrt., a Fertődi Építő Zrt. és a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. konzorciuma végezte el.

A városfejlesztés kategóriában a BudaPart lett az első helyezett. A Property Market Kft. ingatlanfejlesztésében 2017 júniusában indult a beruházás. A megközelítőleg 10 éves, maximum 6 fázisban megvalósuló fejlesztés alatt 15 lakó- és 13 irodaházat, valamint egy hotelt fejlesztenek, így várhatóan csaknem 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre.

A közcélú infrastruktúra fejlesztés kategóriában az első helyezést a Millenáris Széllkapu Park érte el. Közép-Európa legnagyobb, háromdimenziós függőkertjével, cseresznyefa-ligettel, erdő-mező-tó hármasával, látványos design-napelemekkel és 355 új fával 2020-ban nyitotta meg kapuit Budapest modern pihenőparkja.

A West Hungária Bau Kft. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. fővállalkozói konzorciuma a beruházás során közvetlenül a Mammut-bevásárlóközpontok és a Millenáris mellett teremtett barnaövezetből zöldterületet, a munkálatokon alvállalkozóként vett részt az Épszerk-Pannónia Invest Kft., amely jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkezi a mélygarázs építések terén. A tervezési feladatokat a TSPC Csoport (Kádár Mihály és Könözsi Szilvia) végezte el.

A Váci Greens E és F irodaházak pedig ezüstérmes elismerést kaptak irodaház kategóriában. Az ATENOR által fejlesztett Váci Greens egy nagyszabású beruházás Budapesten, a XIII. kerületi Váci úti irodafolyosón, a fejlesztés hat épületből áll és két fázisban valósult meg (I. fázis - A, B C és D épület, II. fázis - E és F épület).

Az idei eredményhirdetésen vehették át díjaikat a tavalyi nyertesek is: a Párisi Udvar Hotel Budapest, a Metrodom Panoráma Lakópark és a Himalájában, Zanglában található szolár iskola első helyezést, a városligeti Millennium Háza, a MOME Campus és a XIII. kerületi Klapka Központ pedig második helyezést ért el.

A Metrodom Panoráma Lakópark 632 lakása mellett irodákat, vendéglátó és szolgáltató egységeket magába foglaló épületegyüttest Hajnal Zsolt Ybl-díjas építész és Kendelényi Péter építész párosa tervezte. Az ingatlanfejlesztő Metrodom lakóparkja a Metrodom Építő Kft. kivitelezésében, a Cemix Hungary Kft. termékeinek felhasználásával jött létre.

A hotelként újjászülető Párisi Udvar a Market Zrt. generálkivitelezésével és az Archikon Építésziroda generáltervezésével valósult meg.

2019 szeptemberében adták át a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) megújult campusát, amit a Market Építő Zrt. kivitelezett. A projektben az Óbuda Építész Stúdió BIM alapú módosított engedélyezési és kiviteli tervezési feladatokat végzett.

A Liget Budapest Projekt keretében az Épkar Zrt. kivitelezésében (illetve az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. lebonyolítási és műszaki ellenőrzési munkájával) az egykori Olof Palme Házból született újjá a Millennium Háza.

A Laterex Építő Zrt. által kivitelezett és a Közti Zrt. által tervezett fővárosi XIII. kerületi Klapka Központ a korszerű építészeti elképzelések megvalósítása mellett a környezettudatos gondolkodást is tükrözi.

Az 1951-ben alakult, több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és elismerése.

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2022/06/a-magyar-ingatlanfejlesztok-ot-arany-es-egy-ezustermet-nyertek-a-nemzetkozi-ingatlanfejlesztesi-nivodij-palyazaton