Vissza

Buda egyik legnagyobb városi parkját építi a WHB

2017-08-07 Hírek

Buda egyik legnagyobb városi parkját építi a WHB
2,5 hektáros területen újul meg Buda legikonikusabb szabadtéri közösségi tere, a Millenáris park. A Millenáris Széllkapu beruházás kivitelezését a WHB csoport konzorciumban nyerte el.
A Millenáris Széllkapu megvalósításával Budapest egyik rozsdaövezete egy különleges parkká fog átváltozni. A 2,5 hektáron elterülő, rekreációs célokat szolgáló közösségi tér több mint háromszáz lombos fával, dús zöld növényzettel, padokkal, izgalmas játszótérrel és jelentős vízfelülettel várja majd a kikapcsolódni vágyókat. A hatalmas aktív zöldfelület érezhetően javítani fogja a levegő minőségét a nagy forgalmú Margit körút térségében, de nemcsak ezért tekinthető a fejlesztés zöldnek.
A kivitelezés során olyan különlegességeket kell megvalósítanunk, mint például a park növényzetét esővízzel öntöző rendszer kialakítása. A projekt része egy 500 férőhelyes mélygarázs kialakítása is, amelyben a Jedlik Ányos Terv részeként e-töltőállomásokat alakítunk ki. A mélygarázs energiaszükségletét napelemek biztosítják, és a hűtő-, fűtő- és szellőzőrendszert is a lehető legnagyobb részben megújuló energia táplálja majd.
Ezen környezetbarát megoldások megvalósításával a WHB csoport mint kivitelező nemcsak egy előremutató, a jövőt képviselő projektet építhet fel, hanem egy olyan parkot is, amely nagyban javítja a környékbeli lakók életminőségét, reális szabadidős alternatíva lehet a plázákkal szemben, és a Budapestre látogatók kedvelt tartózkodási helyévé is válhat. Éppen ezért a WHB csoport minden rendelkezésre álló erőforrásával azon lesz, hogy a projekt a megadott határidőre, az elvárt minőségben elkészüljön.