Vissza

Egyik alappillérünk a jó szakember csapat

2021-05-26 Hírek

Egyik alappillérünk a jó szakember csapat

Mi tesz egy céget sikeressé? Ezt a kérdést nagyon sok szempontból lehet megközelíteni, nyilván minden területnek maga felé hajlik a keze, és van, aki a gazdasági, pénzügyi oldalt hangsúlyozza, van, aki a marketing oldalt és van, aki a szakmai hozzáértés fontosságára esküszik. Egy dologban azonban teljes az egyetértés, hogy megfelelő munkatársak nélkül egy vállalkozás nem tud sikeressé válni.

Cégünknél mindig is fontos szempont volt, hogy minden területen a megfelelő szakmai tudással, tapasztalattal és a szakma iránti elkötelezettséggel rendelkező munkatársakkal dolgozzunk, és cég stratégiájában a folyamatos infrastruktúra fejlesztés mellett a professzionális humánerőforrás kialakítása és megtartása is prioritást élvezzen.

A jó munkaerő – kis túlzással - a cég lelke és a legnagyobb értéke. Büszkék vagyunk rá, hogy több vezetőnk és munkatársunk a hazai építőipari szakmai közösségben is elismerésnek és tiszteletnek örvend, professzionális munkájukat pedig számos szakmai díj és elismerés értékeli.

Stratégiai igazgatónk Peterka Attila az építőipar vezető érdekképviseleti szervezetének, az ÉVOSZ-nak az egyik alelnöke, mely pozícióra  az ÉVOSZ szervezetén belüli munkája, a szakmában végzett munkája, valamint a kollegák javaslatára ajánlották és az ott végzett munkájával jelentősen hozzájárul a magyar építési vállalkozók hazai és nemzetközi érdekképviseletének ellátásához.

WHB - "Szeretném jobbá tenni, segíteni az építőipart" - Peterka Attila az ÉVOSZ alelnök

A képen szöveg, személy, férfi, állás látható

Automatikusan generált leírás

A Magyar Építők Magazin „Hónap Mérnöke” rovata újfajta nézőpontból világít rá a hazai építőiparra, minden hónapban kiválasztva egy – egy kiváló szakembert, akikkel a pályájukról, projektjeikről és az ágazat legfontosabb jelenségeiről beszélgetnek.

Büszkék vagyunk rá, hogy számos munkatársunk - szakterületük kiemelkedő képviselőjeként - szerepelt már a Hónap Mérnökeként.

Geszler Norbert projektigazgató szakmájában és pozíciójában kihívásként tekint arra, hogy összekötő láncszemként meg kell találnia az arany középutat a megrendelő és az alvállalkozók között.

WHB - geszler-norbert-whb-interju-magyar-epitok-honap-mernoke

Júniusban projektigazgatónk, Geszler Norbert a Hónap Mérnöke

Mészáros György projektigazgató a csarnoképítést leszámítva mindenféle projekten dolgozott már és két nívódíjas épület is fűződik a nevéhez.

WHB - Az újjáépült Bozsik-stadionban beszélgettünk a rendkívüli projektek mérnökével

Az újjáépült Bozsik-stadionban beszélgettünk a rendkívüli projektek mérnökével

Kanász István projektigazgató meggyőződése, hogy a ki nem mondott problémák fajulnak el később nagy bajjá, így fontos, hogy függetlenül az általa betöltött pozíció szintjétől, mindenkivel fel tudja tárni a helyzetet. Lényeges, hogy ne legyen feszültség a csapatban, inkább beszéljék ki magukból.

WHB - Így alkot maradandót projektről projektre a Hónap Mérnöke

Így alkot maradandót projektről projektre a Hónap Mérnöke

Nagyon fontos szempont a West Hungária Bau Kft. életében az is, hogy munkatársaink ismerjék a mindenkori trendeket és lépést tudjanak tartani az építőiparban is jelenlévő, rohamléptű fejlődéssel. Az egyik legnagyobb és előremutató lépés az építőipari digitalizáció, amit a WHB az elsők között kezdett használni és odafigyelni, hogy ezt a területet is kimagasló tudású szakember irányítsa.

Czelter Péter területi igazgatóval pont mostanában jelent meg egy szakmai cikk ezekről a kihívásokról, feladatokról.

WHB - Egy elhivatott szakember vezérletével lép szintet a WHB

Egy elhivatott szakember vezérletével lép szintet a WHB

A siker egyik kulcsa az, hogy a vállalat és a munkatársak szellemisége mindenben tükrözi vezetője hozzáállását. A maximalizmus, a munka és a szakma iránti mély tisztelet a West Hungária Bau Kft. alapító tulajdonosának, ügyvezetőjének Paár Attilának jellemvonásai is, de ugyanez jellemzi a vezetőség többi tagját is. 

WHB - Maradandót alkotunk – cég és vezetője a szlogen mögött

„Irányt, példát kell mutatnunk a kollégáknak és hálásak lesznek. Jobban teljesítenek, hatékonyabbá  válnak, emellett elkötelezetté is válnak, ha gyakran dicsérjük őket, vagy ha pozitív kritikát, támogató kommunikációt alkalmazunk náluk.”Paár Attila

A WHB is - akár csak a vállalatok, gazdálkodó szervezetek többsége - egyre inkább felismeri, hogy a sikeres gazdálkodás és a hosszútávon fenntartható fejlődés egyik kulcsa az eredményes és korszerű humán erőforrás menedzsment, ahol azonban a folyamatos újító szándék nem jelenti azt, hogy ne értékelnénk a „régit”.

Humánerőforrás politikánk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerjük azokat a kollégáinkat, akik cégünk gerincét adják. Azok a csapattagok, akik egy évtizednél is régebb óta velünk vannak, nemcsak tudásbázisunk és szakmai potenciálunk kialakításából vették ki részüket: szervezeti kultúránk, a fiatalokat oktató, tapasztalatot megosztó, támogató munkahelyi légkörünk is nagyban nekik köszönhető.

A cégvezetés tudja, hogy az újító gondolkodást, a maximalizmust és a professzionális munkát csak úgy várhatjuk el kollégáinktól, ha vezetésünk biztosítja az ehhez méltón korszerű körülményeket. Irodaházaink, ahogy számítógép- és eszközparkunk is, folyamatosan megújulnak, hogy a legvonzóbb és legmodernebb munkakörnyezettel inspirálhassuk és segítsük kollégáinkat a további sikerek elérésében, a WHB szakmai hírnevének öregbítésében és abban, hogy munkájukkal, tapasztalatukkal „maradandót alkossanak” – foglalta össze Paár Attila.