Vissza

Letették az új dunakeszi iskola alapkövét

2016-09-07 Hírek

Letették az új dunakeszi iskola alapkövét

A közreműködő szervezetek képviselői hétfő délután közösen helyezték el az új dunakeszi Szent István Általános iskola alapkövét. Az új iskolában a modern tantermek mellett multimédiás könyvtár és tornaterem is helyet kap majd. A 2017-2018-as tanévet a tanulók várhatóan már az új épületben kezdhetik meg.

A dunakeszi lakosság és a gyereklétszám ugrásszerű növekedése következtében halaszthatatlanná vált az iskolai férőhelyek számának növelése, egy új iskola építése. A fejlesztés célja, hogy a modern kor követelményeinek megfelelő oktatási intézményben tanulhassanak a gyerekek.

A beruházás egyik fontos mérföldköveként a közreműködő szervezetek képviselői 2016. szeptember 5-én közösen tették le az új iskola alapkövét. Az ünnepség során dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, dr. Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára, Dióssi Csaba Dunakeszi város polgármestere és a kivitelező konzorciumot vezető West Hungária Bau Kft. (WHB) képviseletében Busics György létesítményfelelős közösen tették le az iskola terveit tartalmazó alapkövet.

Az új iskolában helyet kap 24 tanterem, 6 modern, az adott tantárgynak megfelelően felszerelt szaktanterem (számítástechnikai, idegen nyelvi, természettudományi, ének-zene, rajz- és művészeti, illetve technika), 8 csoportterem, egy féltornaterem és egy erőnléti-gyógytestnevelés terem is. Az iskola területén egy 200 fős lelátóval ellátott új, 3 térrészre osztható tornaterem, ebédlő és multimédiás könyvtár is megvalósul. A mai kor követelményeinek megfelelően a fűtési rendszer kialakításánál nagy hatásfokú kondenzációs kazánrendszert építenek be, amely a külső hőmérséklethez igazodó automata szabályozással is rendelkezik. A melegvíztárolókat hőcserélővel építik ki, ami későbbiekben lehetőséget biztosít napkollektoros rendszer fogadására is. A tervezésnél kiemelt figyelmet kapott, hogy az iskola és annak közösségi terei mindenki számára – különös tekintettel a mozgásukban korlátozottakra – egyformán megközelíthető és használható legyen. A tanulók várhatón a 2017-2018-as tanévet már az új iskolában kezdhetik meg.

Forrás: Sajtóközlemény