Vissza

Maradandót adunk! – Követőinek bevonásával indított jótékonysági kampányt a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

2022-10-12 Hírek

Maradandót adunk! – Követőinek bevonásával indított jótékonysági kampányt a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Az elmúlt időszak számos nem várt kihívást hozott magával, ezért még fontosabbá vált egymás támogatása és segítése vállalati szinten is. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. egyik alapelve már a megalapítása óta, hogy támogassa a rászoruló, beteg, hátrányos helyzetű gyerekeket, felnőtteket és családokat, emellett pedig a természet- és a környezetvédelem fontosságát szem előtt tartva végezze fő tevékenységét.

A vállalat nyáron egy sorozat keretében mutatta be közösségi felületén az eltelt fél év főbb társadalmi felelősségvállalási tevékenységét, emellett közzétett egy felhívást, melyben arra kérte követőit, hogy ajánljanak a környezetükből olyan hátrányos helyzetű gyermekes családokat, akinek jól jönne a segítség az iskolakezdésre, vagy olyan pici, helyi, karitatív szervezetet, melynek szüksége lenne támogatásra a hétköznapokban.

A kampány augusztus végén zárult. A kiválasztottak egyike egy beteg gyermekeket nevelő ötgyermekes család, ahol az édesapa súlyos szívbeteg, 5 gyermekük közül a legidősebbet agydaganattal kezelik, 6 éves testvére halláskárosult. Adományt juttattak el egy három unokáját egyedül nevelő hölgynek, aki lányát, a gyerekek édesanyját 2020-ban egy autóbalesetben veszítette el. Támogatást kapott továbbá az Otthont az éhezőknek Alapítvány és a Neked felesleges, Nekik ajándék alapítvány, mely szegénységben élő családoknak segít tüzelővel, ruhákkal, élelmiszerekkel.

 

Irodaként funkcionáló konténerek segítik a menekültek ellátását

A vállalat jelmondatára utaló „Maradandót adunk” sorozat első részében a szomszédos Ukrajnában zajló háború következtében kialakult menekültválsággal kapcsolatos támogatásról adott hírt a cégcsoport.

Ennek volt része az a 19,5 millió forint értékű tárgyi adomány, melynek keretében 4 db fűthető, klímás, panoráma ablakokkal ellátott konténert juttattak el az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A konténerek 22 fő segítő részére irodaként funkcionálnak a segélyszervezet budapesti telephelyén, így segítve a menekültek ellátásában végzett munkájukat.

Paár Attila tulajdonos-ügyvezető igazgató a támogatás kapcsán így fogalmazott:

„…. Hiszem, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb értéket teremtsünk, és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz, és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!...”

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Újabb támogatást kapott a győri egyetem

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. több oktatási intézményt, szakmai versenyt támogat évről évre, a vállalatot évtizedes jó kapcsolat fűzi a Széchenyi Egyetemhez, melynek eredményeként számos alkalommal nyújtott már támogatást.

A július 26-i Facebook bejegyzés szerint a Győri Gyerekegyetem idén már 5. alkalommal került megrendezésre a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis közös szervezésében, az egyetemi campus területén. A program központi témája idén a klímatudatosság volt.

A 9-13 éves gyerekeknek szóló egy hetes napközis táborban a résztvevő diákok népszerű egyetemi oktatók, a programot támogató cégek munkatársainak nagyelőadásain és interaktív foglalkozásain vehettek részt, kutathattak, alkothattak, laboratóriumokat látogathattak, valamint az egyetem sportpályáin vetélkedhettek.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kiemelt támogatóként nettó 750.000 forinttal segítette a projekt megvalósulását, melynek − és a többi támogatónak – köszönhetően ebben az évben 30 rászoruló és jó tanuló gyermek részvételét tudták biztosítani a táborban.

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

A tanulás mellett a hasznosan eltöltött kikapcsolódást is támogatja a vállalat

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. az oktatásra és képzésre fordított anyagi támogatás mellett fontosnak tartja, hogy a diákok jól érezzék magukat, jusson idő a kikapcsolódásra is az iskolában. A vállalat rendszeresen támogatja a győri SZC Hild József Építőipari Technikumot, 2022 júniusában a Diáknap megvalósításában is segítette az intézményt – derült ki az sorozat következő bejegyzéséből.

A rendezvényen az osztályok különböző feladatokban mérték össze tudásukat, ügyességüket és egyéb képességeiket. A versenyek végén − az első három helyezett mellett − a különdíjazottnak egy a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által összeállított értékes ajándékcsomagot osztottak ki.

2022 májusában Győrben rendezték meg az Ifjúsági Katasztrófavédelmi verseny döntőjét, melyet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. szintén támogatott.

„Büszkék vagyunk a diákokra, akik mindkét eseményen apait-anyait beleadva, de mégis szórakoztató formában próbálták meg kihozni magukból a maximumot, és büszkék vagyunk arra, hogy ismét jó és értékes ügyeket támogattunk! Maradandót alkotni úgy tudunk, ha teszünk a jövőért: hogy azok az értékek, amik nekünk fontosak, a jövőben is meglegyenek

– mondta el Paár Attila.

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Közel 20 millió forint értékben juttattak adományt a megyei kórház számára

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 22 éves múltra tekint vissza. Augusztusban az egészségügyi intézmény Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályát támogatták a „Mozogj Újra” Rehabilitációs Alapítványon keresztül.

A 15 millió forintos felajánlásnak köszönhetően 3 darab olyan modernizált, robotizált eszközt vásárolhatott az intézmény, melyek új lehetőségeket nyitnak az olyan betegek rehabilitálásra, akik sztrókon estek át, vagy akiken végtag-amputációt hajtottak végre.

Fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Szintén augusztusban 4 millió forinttal járult hozzá a vállalat a kórház szívkatéteres laboratóriumában dolgozó orvosok munkáját segítő ablációs katéteres készülék megvásárlásához.

A gyémántfejjel ellátott berendezéssel még a legkeményebb meszes érelzáródással diagnosztizált betegek is elláthatóak, akiket eddig sem katéterezéssel, sem hagyományos operációs eljárás során nem tudtak hatékonyan kezelni.

Fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

 

 

 

 

 

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2022/10/maradandot-adunk-kovetoinek-bevonasaval-inditott-jotekonysagi-kampanyt-a-west-hungaria-bau-kft