Vissza

Megkezdte a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkáit a WHB

2020-10-11 Hírek

Megkezdte a szegedi kézilabdacsarnok szerkezetépítési munkáit a WHB

Befejezte a szegedi Pick Aréna alapozási munkálatait a West Hungária Bau Kft.- derült ki a helyszíni megrendelői bejáráson, amin részt vett Dr. Janó Márk Ádám közigazgatási államtitkár, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Bakos Zoltán vezérigazgató-helyettes BMSK Zrt., Dr. Szűcs Ernő Péter, a MOL-PICK SZEGED elnöke, Paár Attila a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. tulajdonos – ügyvezetője, Dénes Balázs a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. ügyvezető műszaki igazgatója és Kugli András a műszaki ellenőri feladatokat ellátó Agora Kft. ügyvezetője.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A bejáráson Kanász István a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. projektigazgatója tájékoztatást adott a jelenleg zajló munkafolyamatokról, miszerint már nagy erőkkel zajlanak a szerkezetépítési munkálatok, állítják a pilléreket, illetve folyamatban van a padlólemezelés is.

Elkészült továbbá az akadémia előregyártott szerkezete, és elkezdődött az edzőcsarnok acélszerkezetének építése is.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a kézilabdacsarnok 8300 férőhellyel épül meg a felső Tisza-Parton, a volt városi stadion helyén. A projekt a 2022-es férfi kézilabda-Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magában foglal. Emellett egy legalább 80 fős konferenciaterem, négy edzőterem, valamint két bemelegítő terem is megépül.

 

A projekt 27,4 milliárd forintból a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában valósul meg.

 

Egy bentlakásos részleget is kiépítenek

A projekt mellett épülő kétpályás edzőcsarnokon felül, a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleget is kialakítanak, ami több mint 30 gyermek elszállásolását teszi lehetővé bentlakásos formában.

A nemzetközi előírásoknak megfelelő lelátószerkesztéssel legalább 5500 nézőhely kiszolgálását kell biztosítani a fő kerengő szintről (első emelet). Ezért itt alakítják ki a büféket, a vizesblokkokat, és a ruhatárakat. Szintén itt kerülnek kialakításra a televíziós közvetítést biztosító kamerahelyek is. A fennmaradó 2800 nézőhely megközelítését pedig egy felső kerengőről kell megoldani. A két szint között közvetlen lépcsős kapcsolatok létesülnek.

A felső, 2800 nézőhelyes szint a csarnoktértől vizuálisan is leválasztható lesz: sportelválasztó függönyözés technológiával, valamint ezen területek gépészetileg is leválaszthatók lesznek. A beruházás továbbá egy edzőcsarnok létrehozását is tartalmazza, melynek saját bejárata, lelátója és előcsarnoka lesz.

A csarnok elvárt befogadóképessége legalább 1500 néző. További elvárás, hogy alkalmas legyen magyar bajnoki kézilabda mérkőzések lebonyolítására, így a csarnokban keresztben két edzőpályát kell kialakítaniuk a kivitelezőknek.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/10/megkezdte-a-szegedi-kezilapdacsarnok-szerkezetepitesi-munkait-a-whb