Vissza

Több mint tízezer négyzetméterrel bővül a pátyi ipari park

2020-09-09 Hírek

Több mint tízezer négyzetméterrel bővül a pátyi ipari park

A NIPÜF Páty Ipari Park Kft. megrendelésére a West Hungária Bau Kft. megkezdte a pátyi ipari park fejlesztését. A beruházás a Pátyi Inpark területén valósul meg, ahol a WHB által 2017-18-ban kivitelezett G-X jelű csarnoképület két további épületrésszel bővül: egy 3600 négyzetméteres G-IX jelű épülettel, valamint egy 6600 négyzetméteres H-XI jelű épülettel.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Mindezek mellett az épületek körüli útépítési munkálatok is zajlanak 7000 négyzetméteren, ugyanis a kivitelezési szerződés tárgya az épületek-, út-, közmű hálózat teljeskörű tervezése és kivitelezése.

„Az épületek szerkezete, tető-, és oldalfal, valamint a közműhálózat már elkészült, jelenleg pedig az ipari padló kivitelezése, az útépítés, valamint a gépész- és villamos kiépítés van folyamatban” – nyilatkozta lapunknak Menyhárt László területi igazgató.

 

 

A létesítmény cölöpalapozással készült a PBM Mélyépítő Kft. kivitelezésében.

 

A nehézségek ellenére is tartják az ütemtervet

„Az épületszerkezet összeállítását egy 100 tonna teherbírású lánctalpas daruval végeztük, emellett az ipari padló kivitelezése Laser Screed technológiával történik. A Laser Screed gép nagyobb felületű ipari padlók lézerszintezett lehúzására alkalmas, gyorsan, és nagy pontossággal dolgozik” – fejtette ki Menyhárt László.

A területi igazgatótól azt is megtudtuk, hogy komolyabb nehézség nem merült fel eddig a kivitelezés során, mindössze a tervezési nehézségek miatt a feszített ütemezés okoz némi megoldandó feladatot, de ennek ellenére sikerül tartani az ütemtervet.

 

 

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/09/tobb-mint-tizezer-negyzetmeterrel-bovul-a-patyi-ipari-park