WHB Group - Marandandót alkotunk - 180 hellyel bővül a győri kórház parkolója
Vissza

180 hellyel bővül a győri kórház parkolója

2019.10.01. Hírek

180 hellyel bővül a győri kórház parkolója

Ütemtervnek megfelelően halad a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolólemezének építése Győrben – derült ki a hivatalos sajtótájékoztatón. A Modern Városok Program keretében, épülő létesítmény 360 parkolóhelyet kínál majd a kórház látogatóinak, amely mintegy 180-nal több a korábbinál. A beruházás a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében valósul meg.

Jelenleg a második födémszint utolsó dilatációs szakaszának zsaluzási munkálatai, valamint a betonacél szerelése zajlik. A 10 betonozási ütemből 8 már elkészült, továbbá a hétvégéig elkészül az utolsó ütem is.

A következő két hónapban a második födém utolsó ütemének betonozása után Következnek a szakági munkák: a gépészet, valamint villany. Ezek után a szinteket műgyantával borítják be és elkészül az acél tetőszerkezet is.

A parkolólemez építéséhez összesen 4400 köbméter beton szükséges, amiből több mint 4000 köbmétert már beépítettek a szakemberek. Ezek vasalásához 560 tonna betonacélra volt szükség.

A Kórház zavartalan működése mellett várhatóan november elején elkezdődik a Vasvári Pál úti behajtó csomópont építése. Tervek szerint jövő tavasszal adják át az elkészült épületet, addig is a kórházba érkezők rendelkezésére áll a 220 férőhelyes ideiglenes parkoló - írja a Magyar Építők magazin.