Vissza

Nagy értékű adomány a Mozogj újra Alapítványnak

2022-08-08 CSR

Nagy értékű adomány a Mozogj újra Alapítványnak

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 22 éves múltra tekint vissza, melynek keretében már számos, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel gyarapodott a kórház eszközparkja.

2020 – 2021-ben a hazánkat is súlyosan érintő világjárvány idején kiemelt szempont volt cégünk CSR politikájában, hogy segítsük a járvány elleni küzdelemben az orvosokat, egészségügyi dolgozókat, ezért közel 50.000.000.- Ft összértékű támogatást nyújtottunk különböző orvosi eszközök beszerzésére és egyéb tárgyi eszközök formájában.

Most, hogy a járvány már kisebb terhet ró az egészségügyre és más területekre is lehet koncentrálni, egy újabb nagy értékű támogatással segítettük a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának munkáját, a „Mozogj Újra” Rehabilitációs Alapítványon keresztül.

A Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon főleg agyi keringészavaron (stroke) átesett betegek kezelése, krónikus neurológiai kórképek rehabilitációja, traumatológiai ellátást követő kezelés, végtag amputációt követő protetizálás, idegsebészeti műtétet követő rehabilitáció, ortopédiai műtétet követő rehabilitáció

és mozgásszervi betegségek gyógyítása zajlik. A betegek rehabilitációja team munka keretében történik különböző szakemberek részvételével, a kezeltek aktív közreműködésére építve. Felszerelt gyógytornatermek, massage-, fizikoterápiás-, logopédiai- és pszichológiai helyiségek, valamint a Híd utcai épületben termálvizes medence és különféle hidroterápiás eszközpark segíti a rehabilitációt.

Ezt a munkát segítik azok új gyógyászati eszközök, melyeket a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által nyújtott támogatás segítségével tudtak beszerezni. A 3 db, összesen 60 millió forint értékű gépet uniós támogatás segítségével sikerült megvásárolni, ennek az önrésze volt az a 15 millió forintos adomány, amit a vállalatunk a kórház részére felajánlott.

Ezek a nagyon modern, robotizált készülékek - melyek az országban még egy helyen, Budapesten elérhetőek – új területeket, lehetőségeket nyitnak meg a betegek gyógyításában:

  • Segítség az ujjmozgatás és a kézmozgás rehabilitációs folyamataiban a stroke-os vagy egyéb módon sérült (pl. baleset) betegeknél
  • A törzs izomzat fejlesztés, egyensúly fejlesztés, ízületi problémák és izomerő mérés funkciók segítése.
  • Érintő képernyős nagy monitoros berendezés, melyet neurológiai kórképek esetén a logopédusok és a pszichológusok egyaránt tudnak használni.

Ez a korszerű rehabilitációs technológia játékos formában segíti a pácienseket, hogy a számukra legmegfelelőbb szinten újra tanulják az elveszett vagy károsodott mozgásokat, miközben a gyakorlás változatos kihívásokat jelent. Az eszköz lehetőséget ad a páciensben rejlő képességek optimális kihasználására és a gyorsabb felépülésre. 

A robotasszisztált, intelligens eszközök egyik példája a Tyromotion cég Amadeo nevű készüléke. Ezt elsősorban stroke vagyis agyi érkatasztrófa során sérült betegeknél alkalmazzák, ahol leggyakrabban a mozgásvezérlés károsodik és az esetek jelentős részében (kb. 50-70-%-ban) a felső végtagban különböző mértékű károsodás marad vissza. A kézműködés rendkívül összetett, komplex funkció, aminek helyreállítása a rehabilitáció egyik legnehezebb feladata. Az Amadeo készüléket kimondottan az ujjak és a kéz mozgásfejlesztésére tervezték. 

Az eszköz a játéktechnológián alapul, ösztönzi a betegeket, a szokásosnál hosszabb időn át fenntartja a beteg érdeklődését, motivációját, ezáltal nagyfokú mozgásismétlést tesz lehetővé.

Ezek az eszközök kiegészítik a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon megjelenő mozgásszervi, balesetes és stroke betegek kezelését, az változatosabbá, hatékonyabbá válik, egyúttal segítik a rehabilitációs team szakemberei, a gyógytornász, a logopédus, a pszichológus munkáját. 

Az intelligens eszközökkel rendkívül intenzív, koncentrált és motivált rehabilitáció válik lehetővé egy olyan környezetben, ahol a klasszikus terápia és a legújabb technológia együtt működik.

A nagyértékű berendezések 2022. tavaszától segítik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán dolgozó szakemberek munkáját a magas színvonalú, hatékony gyógyításban.

„A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. életében mindig is különösen fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása pedig egyébként is kiemelt helyen van az adományozási politikánkban, amit természetesen a jövőben is folytatni kívánunk.

Emellett további célunk, hogy példát mutassunk azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni, hiszen a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!”Paár Attila alapító tulajdonos – ügyvezető igazgató