Vissza

WHB Group, felelősen a jövő felnőttjeiért és a környezetért

2020-02-25 CSR

WHB Group, felelősen a jövő felnőttjeiért és a környezetért

A vállalat mindig nyitott és aktív, ha olyan területeken van szükség cselekvésre, mint a fiatalság ügye, vagy klímavédelem. „2019-ben több, gyermekek jólétére irányuló támogatási akciót is megvalósítottunk, ezek közül kettő a határokon átnyúló program volt. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány – melyet Böjte Csaba ferences rendi szerzetes hozott létre – az erdélyi gyerekotthonokban élők támogatására jött létre. Tavaly már második alkalommal adományoztunk nekik, kollégáink által összegyűjtött csomagokat, több tíz kiló tartós élelmiszert, illetve labdákat is. De ennél távolabbra is jutottunk, Etióp gyerekek életét is sikerült egy kicsit szebbé tennünk a nekik küldött játék adományainkkal. A magyar gyerekek egészsége pedig állandó szívügyünk, ennek keretében például a West Hungária Bau Kft. több mint tíz éve támogatja a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház egyes osztályait. Idén összesen 4 500 000 Ft értékben támogattuk a gyermeksebészeti osztályt, hogy FullHD felbontású monitort, urológiai beavatkozásokhoz használt gélt, és műtéteknél használt elektromos vágó készüléket tudjanak beszerezni.” – foglalta össze Paár Attila.

Gyermeksebészet támogatás

A fiatalság jólétéhez pedig oktatásuk vagy a kapcsolódó programok támogatásával is hozzá lehet járulni. Ennek érdekében a vállalat 2 000 000 Ft összeggel támogatta a világ egyik legismertebb egyetemi építészeti világversenyének, a Solar Decathlon Europe-nak szentendrei eseményét. A megmérettetésen a jövő építészei a legújabb innovatív és fenntartható megoldásokkal épülő házaikkal versenyeztek. A „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elv mentén azonban a vállalat nemcsak világversenyeket támogat, de helyben is lehetőséget biztosít a fiatalságnak: a győri Széchenyi István Egyetem 4 hallgatója a 2019-es tanévben a duális képzésük keretei között a West Hungária Bau Kft-nél kóstolhatott bele a mérnöki munkába. Sőt, a cég már az évkezdés előtt is figyelmet fordított az egyetemistákra a Gólyahét szponzoraként. A vállalat szponzorációs stratégiája tudatosan a középiskolásokat is érinti: közel 5 000 000 Ft értékű informatikai eszköz támogatást kapott a győri Hild József Építőipari Szakgimnázium is, hogy a legfrissebb építőipari szoftverekkel folyhasson a leendő mérnökök duális képzése.

Hild József Építőipari Szakgimnázium támogatás

A WHB Group másik szívügye a környezetvédelem - főleg ha olyan eltűnőben lévő fajok védelméről van szó, mint a parti fecske. A madarak az építkezések során kialakított homokkupacokba, partfalakba szívesen költöznek be a költési időszak kezdetén, mellyel fennakadásokat tudnak okozni a folyó munkálatokban, hiszen a költési időszak végéig igényt tartanak fészkeikre. A tavalyi évben a West Hungária Bau Kft. 2 építkezését is megtisztelték ily módon, melyre válaszképp a vállalat készséggel elkerítette a szóban forgó „lakóparkokat” és módosította a beruházások ütemezését mind a paksi, mind a győri helyszíneken. Az építkezések melléktermékeinek újrahasznosítása is a környezetvédelmet szolgálja: a Puskás Aréna építésén dolgozó konzorcium jóvoltából mintegy 500 köbméter, fűtőanyagként használható raklapot oszthatott tavaly szét a Máltai Szeretetszolgálat a felzárkózást segítő programjaiban részt vevő településeken. A kezdeményezés eredményeképp az egyutas, újra már nem használható raklapok nem terhelik szemétként környezetünket, és a kellemest a hasznossal összekötve meleget tudtak adni a legnagyobb hidegekben a rászoruló családoknak.