Megkezdődött a KEF új logisztikai és irányító központjának építése

2016.12.16.

Megkezdődött a Közbeszerzési és Eljárási Főigazgatóság (KEF) új logisztikai és irányító központjának építése.

A beruházás 3,89 milliárd forintból valósul meg. Az európai színvonalú logisztikai központ a 2007-ben bezárt Szabolcs utcai kórház azon ingatlanrészein épül, amelyeket nem érint Liget Budapest Projekt. A közlemény szerint a beruházás a leromlott állagú épületek bontásával és az elhagyatott terület rendezésével jelentősen hozzájárul a városrész arculatának megújításához.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek az 1900-as évek elején átadott, majd 1950-ben Hajós Alfréd tervei alapján átépített, 2600 négyzetméteres egykori rendelő karakterének és építészeti értékeinek megőrzésére, a felújított épületrészben fogadótér és irodafunkció kap helyet. A kivitelezés során új utak, járdák és parkolók épülnek, megújítják a külső közműveket és kertterületeket, korszerű hűtési-fűtési rendszerrel felszerelt, napkollektoros raktár- és irodaépületet hoznak létre.

A KEF főigazgatója a beruházástól költségtakarékos működést, a koncentrált szolgáltatások feltételeinek megteremtésétől pedig a hatékonyság javulását várja, hiszen jelenleg több, bérelt telephelyről, szétaprózottan biztosítják az intézmények kiszolgálását - olvasható a közleményben. A kivitelezést a legkedvezőbb árajánlatot tevő Épkar Zrt., a Fész Zrt., a West Hungária Bau Kft és Magyar Építő Zrt. által alkotott konzorcium végzi. Az épületet várhatóan 2018 második negyedévében adják át.

Megkezdődött a KEF új logisztikai és irányító központjának építéseMegkezdődött a KEF új logisztikai és irányító központjának építéseMegkezdődött a KEF új logisztikai és irányító központjának építéseMegkezdődött a KEF új logisztikai és irányító központjának építése
vissza a hírekhez
Megkezdődött a KEF új logisztikai és irányító központjának építése