Vissza

Uniós beruházásból újult meg a Karolina Kórház

2013-07-22 Hírek

Uniós beruházásból újult meg a Karolina Kórház

Uniós beruházásból újult meg a Karolina Kórház

A projektből megújult a Gyermekosztály, a Krónikus Osztály, a Központi Labor és Röntgen, továbbá a nőgyógyászati műtő, és a Rendelőintézet főbejárata.

A Krónikus Osztály 10 ággyal bővült, az épület akadálymentesítésével és a vizesblokkok felújításával a kor elvárásainak megfelelő színvonalra emelkedett az ellátás. A beruházás részeként szeptikus műtőt alakítottak ki, felújították a nőgyógyászati- és a kisműtőt, teljes rekonstrukción esett át a laboratórium, a transzfúziológia és a röntgen. A megújult Gyermekosztályon a szülők elhelyezése is megoldódott, valamint gyermekambulanciát is kialakítottak.

A projekt keretében korszerű orvosi gépek, műszerek és eszközök beszerzésére is lehetőség nyílt. Megújultak a röntgen osztály gépei, fejlesztették az ultrahang diagnosztikát, a megújult műtők is új eszközöket kaptak. Az informatika új számítástechnikai eszközökkel, továbbá a betegirányítást, a kórház szakmai és gazdálkodási működését támogató szoftverekkel bővült.
 


A projekt összköltsége 851 millió forint volt. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a fejlesztéshez 90 millió forinttal járult hozzá. A mintegy766 millió forintos támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a központi költségvetés társfinanszírozásban nyújtotta.

A projekt eredményét ünnepélyes keretek között Dr. Nagy István Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő, Dr. Bertalan István főigazgató-főorvos, Dr. Mogyorósi András főosztályvezető (EMMI), és Virág Ágnes főosztályvezető (GYEMSZI) adták át a lakosságnak és a kórház dolgozóinak.

Forrás: www.kisalfold.hu