Vissza

Jelentős adomány a szívkatéteres alapítványnak

2014-12-16 CSR

Jelentős adomány a szívkatéteres alapítványnak

Kilenc és fél éve működik a szívkatéteres labor a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, melyet különböző megyei vállalkozások és magánemberek adományaiból hoztak létre – emlékeztetett prof. dr. Dézsi Csaba András osztályvezető főorvos. A kórház haemodinamikai laborjában a koszorúér betegségeket tudják kivizsgálni, illetve heveny szívinfarktus esetén azonnal segítséget tudnak nyújtani, míg korábban Budapestre kellett szállítani a betegeket.

„A WHB ahhoz a szűkebb körhöz tartozik, akik folyamatosan támogatnak minket” - tette hozzá Dézsi Csaba és elmondta, az adományokat műszerbeszerzésre, továbbképzésekre, tudományos munkára és a géppark folyamatos fejlesztésére fordítják. A most kapott három millió forintot szakmai tudományos munkára költik, a győri kórházban klinikai szintű kutatásokat végeznek.

„A WHB fontosnak tartja a jótékonykodást, a rászorulók támogatását a sport, a kultúra és az egészségügy területén is” - hangsúlyozta Lukács Zsanett, a cég kommunikációs vezetője. A társaság támogatásával újították fel korábban a kórház 7. emeleti koraszülött osztályának intenzív kórtermét, az ott dolgozó nővérek szociális helyiségeit. A kardiológiai osztályon pedig korábban kórtermeket és a közlekedési folyosót újították fel többek között. „A cég szlogenje, hogy maradandót alkotunk, bízunk abban, hogy ezzel a felajánlott összeggel talán több ezer beteg egészségügyi állapotán tudunk közvetve javítani” - tette hozzá.