Vissza

Nagyértékű adománnyal segíti a WHB a győri kórházban zajló rehabilitációs kezelést    

2022-09-12 Hírek

Nagyértékű adománnyal segíti a WHB a győri kórházban zajló rehabilitációs kezelést    

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 22 éves múltra tekint vissza, melynek keretében már számos, a korszerű és hatékony gyógyítást segítő orvosi eszközökkel gyarapodott a kórház eszközparkja. A hazai építőiparban meghatározó szerepet betöltő cég 2020 – 2021-ben a világjárvány idején 50 millió forint összértékű támogatást nyújtott különböző orvosi eszközök beszerzésére és egyéb tárgyi eszközök formájában az intézménynek.

Fotók: Erdei Mihály - magyarepitok.hu

Most egy újabb nagy értékű felajánlással segítették a kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának munkáját, a „Mozogj Újra” Rehabilitációs Alapítványon keresztül. Az intézmény 3 darab, összesen 60 millió forint értékű gépet uniós támogatás segítségével tudott megvásárolni, ennek az önrésze volt az a 15 millió forintos adomány, amit a WHB a kórház részére felajánlott.

Az eszközöket nyilvános eseményen mutatták be a sajtó képviselőinek a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Mint Villánnyi Balázs orvos igazgató elmondta: „A modern rehabilitációs kezeléseket ma már rendkívül innovatív, korszerű eszközökkel lehet megvalósítani az orvoslásban. A most vásárolt eszközök 21. századi módon segítik a korábbi stroke-ból, vagy mozgásszervi problémából felépülő páciensek egészségügyi állapotának mihamarabbi javulását.”

 

Az új berendezések motiválnak és változatosabbá teszik a kezelést

A nagyértékű berendezéseket használat közben is megtekinthették a jelenlévő vendégek, valamint a sajtó képviselői. Ezalatt Dr. Luterán Ferenc, a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály osztályvezető főorvosa ismertette mindazokat a lehetőségeket, amiket az új gépek biztosítanak a kezelések során.

„Ezek az intelligens eszközök gyakorlatilag szenzorok segítségével mérik az egyéni mozgást és az adatok alapján maga az eszköz megfelelően szabályozza a feladatok végzését, akár az izomerő, vagyis az erő fokozásával, vagy éppen enyhítésével. A gépek jellegzetessége, hogy játékalapúak, játékos programokkal segítik a páciensek rehabilitációs fejlődését. Helyettesíteni nem helyettesítik a hagyományos komplex rehabilitációt, de változatosabbá teszik a kezelést és segítik a terápiában résztvevő kollégák munkáját.” – magyarázta az osztályvezető főorvos.

A készülékek hatékonyságáról elmondta:

„A pácienst motiválja a gyógyulásban, mert gyakorlásra sarkall anélkül, hogy unalmassá válna. A mi feladatunk az, hogy időben is egyre több ilyen modern, innovatív, intelligens, prognosztizált eszközt tudjunk beszerezni, és ehhez kértük és kaptuk a mentorunk segítségét. Azért vagyunk itt most, hogy megköszönjük az adományt.”

 

A szolidaritás segít visszatalálni az összefogáshoz

Szikszai Zsanett, a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. marketing vezetője lapunknak kifejtette: „A WHB életében mindig is kiemelten fontos volt a helyi szintű társadalmi felelősségvállalás, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház támogatása pedig egyébként is kiemelt helyen van a cég adományozási politikájában, amit természetesen a jövőben is folytatni kívánnak.”

Az adományozással a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. további célja, hogy példát mutassanak azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni.

„A legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!” – mondta el a marketing vezető.

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. évek óta tartó társadalmi szerepvállalását kulturális és egészségügyi területen is. „Még a covid időszak legkeményebb szakaszában voltam itt legutóbb, amikor lélegeztetésre is alkalmas altatógépek átadására került sor nagy összegben. Azért és a mostani támogatásért is köszönet a WEST HUNGÁRIA BAUNAK. Azt gondolom, hogy ez példaértékű, és azt is alátámasztja, hogy csak együttműködéssel és összefogással tud a város működni, különösen a nehéz időszakokban.” – mondta a képviselő. 

Az országban ez a második ilyen, rehabilitáció során használt modern készülék

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán főleg

  • agyi keringészavaron (stroke) átesett betegek kezelése,
  • krónikus neurológiai kórképek rehabilitációja,
  • traumatológiai ellátást követő kezelés,
  • végtag amputációt követő protetizálás,
  • idegsebészeti műtétet követő rehabilitáció,
  • ortopédiai műtétet követő rehabilitáció és
  • mozgásszervi betegségek gyógyítása zajlik.

A betegek rehabilitációja szakmai team munka keretében történik. A tevékenységet felszerelt gyógytornatermek, massage-, fizikoterápiás-, logopédiai- és pszichológiai helyiségek, valamint a Híd utcai épületben termálvizes medence és különféle hidroterápiás eszközpark teszi színvonalasabbá. 

Ezt a munkát segítik azok új gyógyászati eszközök, melyeket a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által nyújtott támogatás segítségével tudott beszerezni az intézmény.

Ezek a modern, robotizált készülékek - melyek az országban még egy helyen, Budapesten elérhetőek – új területeket, lehetőségeket nyitnak meg a betegek gyógyításában:

  • Segítség az ujjmozgatás és a kézmozgás rehabilitációs folyamataiban a stroke-os vagy egyéb módon sérült (pl. baleset) betegeknél
  • A törzs izomzat fejlesztés, egyensúly fejlesztés, ízületi problémák és izomerő mérés funkciók segítése.
  • Érintő képernyős nagy monitoros berendezés, melyet neurológiai kórképek esetén a logopédusok és a pszichológusok egyaránt tudnak használni.

 

Forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2022/09/nagyerteku-adomannyal-segiti-a-whb-a-gyori-korhazban-zajlo-rehabilitacios-kezelest-