WHB Group - Marandandót alkotunk - Uszodaavató és alapkőletétel - Újjászületik a Csik Ferenc Uszoda
Vissza

Uszodaavató és alapkőletétel - Újjászületik a Csik Ferenc Uszoda

2019.04.08. Hírek

Uszodaavató és alapkőletétel - Újjászületik a Csik Ferenc Uszoda

Sopronban szombaton délben letették a Csík Ferenc Uszoda alapkövét, ugyanakkor a strand területén felavatták az ideiglenesen kialakított sátorfedéses strandmedencét is. A városi strand területén az uszoda fejlesztése a Modern Városok Programban valósul meg a West Hungária Bau Kft. (WHB) és Fertődi Építő Zrt. (FÉSZ) kivitelezésében.

Az ideiglenes strandmedence 25 méter széles és hosszú, tíz sávos, két méter mély. Egy 12 méter széles, 25 méter hosszú tanmedence is épült hozzá. Az úszókat egy 540 négyzetméter alapterületű konténeröltöző szolgálja ki. Ez a beruházás mintegy 650 millió forintba került, a célja az volt, hogy a fedett uszoda fejlesztése alatt is biztosított legyen az úszás és egyéb vízi sportok lehetősége. A munkák során a régi medencét kiemelték, és annak a helyére rakták le az új strandmedencét. Az új Csik Ferenc Uszoda elkészülte után szabadtéri élményfürdőként fognak funkcionálni a most lefedett medencék.

Hujber Tamás, a West Hungária Bau Kft. projektigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az új fedett uszodában egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencét, valamint két darab 25 méter széles és 25 méter hosszú melegítő és tanmedencét alakítanak ki. Szaunát, jakuzzit és egy kondicionáló termet is kialakítanak az öltözők mellett. Az épülethez egy kétszintes előcsarnok is épül, innen érhető majd el az 1300 ülőhelyes lelátó. Az uszoda bejáratánál 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyt biztosító parkolót alakítanak ki - írja a magyarepitok.hu.