Vissza

Irodakonténerekkel segíti az Ökumenikus Segélyszervezetet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

2022-07-01 CSR

Irodakonténerekkel segíti az Ökumenikus Segélyszervezetet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Az ukrán menekültválsággal összefüggésben fűthető, klímás, panoráma ablakokkal ellátott irodakonténereket adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. A háború kitörése óta megnövekedett és egyre sokrétűbb feladatai miatt a segélyszervezet növelte munkatársainak létszámát is, akiknek az adomány-irodakonténerekben biztosítanak helyet a szervezet budapesti székhelyén. 

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, lehetőségeihez mérten elkötelezetten segíti a rászorulókat, elesetteket. A szomszédos Ukrajnában zajló háború és az annak következtében kialakult menekültválság kezdete óta folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket annak érdekében, hogy mindig a megfelelő, az éppen szükséges támogatást tudja nyújtani a felmerülő igényektől függően, éppen ezért a cég folyamatos egyeztetés mellett többféle csatornán keresztül támogatja a menekülteket segítőket. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet kérésére, a Mészáros Csoporttal együttműködésben április 21-én 4 db fűthető, klímás, panoráma ablakokkal ellátott konténert adományozott a cég az Ökumenikus Segélyszervezet részére, amely 22 fő segítő munkatárs részére irodaként fog funkcionálni, a segélyszervezet budapesti telephelyén. A tárgyi adomány összege 19,5 millió forint, az irodakonténerek a segélyszervezet munkatársainak a menekültek ellátásában végzett munkáját fogják segíteni, megkönnyíteni. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. adományozási politikájának alapelve: „Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy minél inkább hozzájáruljunk a minket körülvevő társadalom életszínvonalának javításához, és hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a rászorulókat. Hisszük, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb érték teremtődjön, és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit! Az adományozással további célunk, hogy ebben a nehéz és tragédiákkal teli helyzetben példát mutassunk azoknak, akiknek szintén módjában áll segíteni”

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. ügyvezetője, Paár Attila emellett felajánlotta a győri díszpolgári címmel együtt járó, egymillió forintos jutalmát is a segélyszervezetnek.